[Değiştir]
MALZEMELER
1 su bardağı dolusu dondurulmuş ya da taze karides (ufak boylu olanlarını tercih edin)
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
2 dal pırasa
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
Varsa: 1 adet yani tek bir parça kereviz sapı
Varsa: Yarım demet taze fesleğen yaprağı (çok ince şekilde doğranacak)
Veya: 1 tatlı kaşığı toz kuru fesleğen
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sebzeleri doğrayıp hazır edelim. Bunun için pırasaların sarı dallarını atıp, tepesini keselim, yıkayalım ve sonra da çok ince dilimleyelim. Ne kadar ince doğrarsanız o kadar iyi olur. Tek bir sap kereviz sapını da yıkayıp yine çok çok ince doğrayalım. Soğanları zaten yemeklik doğruyoruz.
Şimdi gelelim çorbamızı pişirmeye. Bunun için orta boy bir tencereye yağlarımızı koyalım, erir erimez soğanlarla beraber doğranmış pırasa ve kereviz saplarını da ekleyelim. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika bu kavurma işlemini sürdürdükten sonra bu sebzelerin üzerine süt ve suyu birlikte ilave edelim. Tuz ve karabiberini serpiştirmeyi ihmal etmeyelim ve çorbamızı ağzı yarım kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım. Çorba kaynamaya başlayınca dondurulmuş veya taze karidesleri tencerenin içine aktaralım. Bu arada incecik kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğeni de ekleyip, tekrar tencerenin kapağını yarım kapatalım. Yaklaşık 10-12 dakika sonra tüm malzemeler iyice yumuşamış ve pişmiş olacaktır. Bence vakit kaybetmeden bu fanfin çorbayı, sıcacık ikram edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »