[Değiştir]
MALZEMELER
El büyüklüğünde, beyaz etli bir balık (ama fileto olarak yani tüm kılçıkları çıkarılmış olarak hazırlanmış)
10-15 adet minik karides
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet ufak boy kuru soğan ya da 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ayrıca: 8-10 adet hazır kare milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
Süslemek için gerekli olan malzemeler:
Roka yaprakları ve sarı, kırmızı kiraz domatesler
HAZIRLANIŞI
Önce iç harcını hazırlamak üzere bir tavaya zeytinyağını aktaralım. Kızar kızmaz ince kıyılmış kuru ya da yeşil soğanları ekleyip, 1 dakika kadar kavuralım. Sonra da tavla zarı formunda küp küp doğradığımız balıklarla karidesleri içine ekleyip, 5-6 dakika daha sotelemeye devam edelim. En sonunda ocaktan alıp, içine doğranmış maydanozlarla beraber tuz ve karabiberi ekleyip, bir kenarda soğumaya bırakalım.
Öte yandan kare milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatalım. Ama buzunu çok çözdürmeyin. Tezgahın üzerine dizdiğiniz milföylerin ortasına 1,5 yemek kaşığı kadar balıklı, karidesli harçtan koyup, dört bir ucunu zarf gibi kapatalım. Sonra da yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirelim. Bir taraftan da bir milföy hamurunu yarım cm.lik şeritler halinde keselim. Bu şeritleri milföy bohçalarının üzerine çapraz şekilde oturtalım.
Şimdi de çırpılmış yumurta sarılarını fırçayla sürerek, 175 dereceye ayarlı fırına börekleri sürelim. Yaklaşık 25 dakika sonra, üzerleri altın sarısı gibi kızaran bohçaları fırından alalım. Servis tabağının altına roka yapraklarını serip, börekleri üzerine yerleştirelim. Aralarına da kiraz domatesleri serpiştirip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »