[Değiştir]
      MALZEMELER
250  gr milföy hamuru 
yanm çay kaşığı tarçın 
80 gr pudra şekeri 
80  gr tereyağ
HAZIRLANIŞI
Payreks kalıbın dibine parçalar halinde tereyağı koyun ve şekerin yarısını serpin. Üzerine soyulmuş ve sekize bölünmüş elmaları dizin. Kalıbı  amyant ızgaraya koyup,  orta ateşte, elmalar karamelleşinceye dek  pişirin. Ateşten alıp, üzerine kalan tereyağı ve şekeri serpin. Milföy hamurunu yanm cm kalınlığında açın. Kalıbın kenarlarından iki cm daha büyük olan hamuru, yayarak fazla kenarları  içine doğru bastırın. Üstünü  bıçakla birkaç yerinden delip, sıcak fırında on dakika pişirin, sıcak servis yapın.
      
Kategori: Tatlılar.
      
Yukarı Git »