Karamelize Muz Tatlısı

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet orta boy muz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı viski veya kanyak
Yanında servis yapmak için:
8-10 top herhangi bir tür dondurma

HAZIRLANIŞI
Oldukça geniş bir tava bulmamız gerekecek. Tavayı ocağın üzerine oturtalım ve içine tereyağını koyup, erimeye bırakalım. Bu arada muzlarımızı hemen soyup bir kesme tahtasının üzerine koyalım ve boylamasına yani uzunlamasına kestiğimiz muzları, eriyip, hafifçe kızgınlaşmaya başlayan tavanın içine sıra sıra oturtalım. Üzerlerine toz şekeri serpiştirip, 3-4 dakika kızartma yapar gibi bekleyelim. Ancak bu sürenin sonunda hemen viski ya da kanyağı muzların üzerine dökelim ama hemen kafamızı ocaktan geriye tutalım. Çünkü içinde yüksek alkol olan viski ya da kanyak hemen alev alacaktır. Aslında aşçılıkta bu işe ?flambe? deniliyor. Bende Hüseyin Ustadan öğrendim. Merak etmeyin ve tavayı sallayın zaten alev hemen sönecektir. Sizde tavayı ocaktan alıp, içinde iyice karamelize olmuş muzları sıcakken bir servis tabağına aktarın. Yanına da buz gibi dondurmaları koyarak servisinizi yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »