Kaparili Levrek

[Değiştir]

MALZEMELER
400 gr levrek ya da
2 adet 10-15 cm büyüklüğünde levrek balığı filetosu
(bir arkadaşım cep telefonu çapında diyor) Yani orta kemiği ve her tür kılçığı çıkarılmış levrek
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kapari
8-10 adet çeri domates veya
2 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde doğranmış)
Yarım limon (kabuğu soyulmuş ve çok incecik halka dilimlenmiş olacak)
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (ya da top şeklinde tane biber)

HAZIRLANIŞI
Önce bir tabağın içine balık filetolarını koyalım ve üzerine tıpkı tuz serper gibi unu serpiştirelim. Şimdi bir tavaya sızma yağı koyup, kızınca levrek balıklarını ekleyip, önlü arkalı kızartalım. Bu kızartma işlemi yaklaşık 10-12 dakika kadar sürecektir. Kızaran balıkları bir servis tabağının içine alalım.
Öte yandan kaparilerimizi, tuz ve karabiberle beraber içinden balığı çıkardığımız tavanın içine aktaralım. Domateslerimizi de ilave ederken, ince dilimlenmiş limonları da katalım ve hep birlikte 5-6 dakika kadar kavuralım. Sosun altını söndürüp, içine çok ince kıyılmış maydanozları da ekleyelim. Birkaç dakika bekleyip, bu sosu kızarın balıkların üzerine gezdirelim ve servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »