[Değiştir]
MALZEMELER
Yarım kg. mısır unu
8 su bardağı su
½ çay bardağı sıvıyağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
100 gr. tereyağı
100 gr. beyaz peynir
Pul biber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 8 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökünüz. Bir kaşıkla karışımın beş altı yerinden delikler açıp hava almasını sağlayınız. 10 dakika kadar karıştırarak pişirip helva kıvamına gelince ocağı söndürün. Servis tabağına kaşık kaşık helva gibi alın. Sonra üzerine tereyağlı salça döküp peynir ve pul biberde katıp servis yapınız. Kaçamağı pekmezle yiyebilirsiniz. Bunun için yalnızca tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »