[Değiştir]
MALZEMELER
125 gr. margarin
2 bardan un
8 yemek kaşığı su (soğuk)
Tuz
Harç İçin;
1 adet havuç
2 adet kabak
8 yemek kaşığı süt
8 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı kekun
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Havucu soyup, ince ince doğrayın.
Kabakları temizleyip, rendeleyin. Üzerine bir parça tuz atın. Ovalayıp, suyunu sıkın. Havucu, kabağı, sütü, kremayı, kekunu, dereotunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Kenarda bekletin.
Margarin ile unu elinizle yoğurun. Dolaptan çıkmış soğuk suyla karıştırın. Tuzunu ilave edin. 1 saat dolapta bekletin.
Tart kalıbını yağlayın. Kenarlarından 4 cm. kadar yükselterek, hamuru yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »