Kabaklı Boşnak Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
6 adet hazır yufka

Yufka Sosu İçin;
1 su bardağı ayçiçek yağı

İç Harcı İçin;
1 kg. orta boy yeşil, dolmalık kabak
2 adet büyük boy kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Böreğin Üzeri İçin;
1 su bardağı süt ve rendelenen kabağın suyu
2 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI
Öncelikle en az 35-40 cm çapındaki yuvarlak fırın tepsimizi eritilmiş 1 yemek kaşığı kadar margarinle bir güzel yağlayalım.
Öte yandan bir yufkayı tezgaha yayalım, üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağı gezdirip, her tarafına buluşturalım. Bu işi fırçayla daha da rahat yapabilirsiniz.
Bir taraftan da, böreğin iç harcını hazırlamak üzere kabakları soyup, rendenin iri gözüyle rendeleyelim. Sonra da bu kabakları avucumuzun arasında sıkıp, suyunu çıkaralım. Ama bu kabak suyunu atmayıp bir kenarda bekletelim. Şimdi de suyunu süzdüğümüz rende kabakların içine çok ince kıyılmış maydanoz, yemeklik ince doğranmış soğan ve dereotunu katalım. Yumurtaları kırıp, sütü, tuz ve karabiberi ilave edelim. Bir çatal yardımıyla, iyice karıştırıp, 4-5 yemek kaşığı kadar alıp yağlanmış yufkanın üzerine gelişi güzel serpiştirelim.
Sonra da yufkayı bir ucundan başlayarak diğer ucuna doğru incecik sararak rulo yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »