[Değiştir]
MALZEMELER
250 gr. kıyma
12 adet kabak
3 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık suda 30 dakika bekletin. İnce dolmalık kabakları oyun, içine tuz sürüp, sıvıyağda kabakları kızartın. Yağdan aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekletin.
Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun. Kıyma ilave edip tuz ve karabiber atın. Kıyma suyunu çektikten sonra süzülmüş pirinçleri ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. İçine pul biber ve biber salçasını koyun.
Kızarmış kabakların içine kıymalı dolma içinden doldurun. Tencereye kabakları dizip üzerine 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kabak dolmasını sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »