[Değiştir]
MALZEMELER
4 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranır)
3 adet domates (küp doğranmış)
6 adet kabak (uzun uzun doğranmış)
5 dal dereotu (dereotu kabağa çok lezzet katar)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce kabakları soyup, boylamasına keserek dört parçaya ayıralım. Sonra eşit uzunlukta ikiye bölerek, yassı bir şekil verelim.
Yayvan (genişçe) bir tencereye zeytinyağını koyalım. Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar 2?3 dakika kavuralım.
Bu arada domatesleri küp küp doğrayalım ve yarısını soğanların üzerine ekleyelim.
Kalan domatesleri de iki ayıralım ve üzerine de kabakların yarısını dizelim.
Kabakların üzerine kalan domatesleri, onun üzerine de kalan kabakları dizelim.
Yukarıdaki sırayla; en alta soğan, üstüne domates, üzerine kabak, tekrar domates ve tekrar kabak dizinimi bitince en son olarak dereotunu doğrayalım. Tuz ve karabiberini serpiştirip, tencerinin kapağı kapatalım.
Orta ısıdaki ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar, ortalama 20-25 dakika kadar pişireceğiz. Sonra yemeği soğutalım ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »