[Değiştir]
MALZEMELER
8 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kuru soğan
3 orta boy domates
5 çarliston biber
8-10 diş sarmısak
100 gr. tereyağı
1 su bardağı su
½ limonun suyu
3 sap dereotu
3 sap nane
4 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun, ufak ufak doğrayın. Çarliston biberlerin saplarını çıkartın, ince ince kıyın. Sarmısakların kabuklarını soyup, doğrayın. Ayıklanmış nane, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Bunların hepsini karıştırın. Kabukların iki ucunu kesin ve kabuklarını soyun. Ortadan iki eşit parçaya ayırın, sonra her parçayı 2 cm. kalınlığında 4 eşit parçaya bölün veya parmak kalınlığında verev olarak dilimleyin.
Fazla derin olmayan orta boy bir tencerenin dibine hazırladığınız karışımdan biraz serpin. Üstüne kabakları tek tek düzgünce dizin. Tekrar karışımdan biraz daha serpin. Kabaklar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. En üstüne kalan karışımı serpin, suyu, yağını koyun, limon suyunu üzerinde gezdirin. Üstüne yeterince büyük bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını örtün, önce harlı ateşte, kaynayınca ağır ateşte pişirin. Sonra da bir servis tabağına düzgün bir şekilde alıp, dereotuyla süsleyip, servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »