[Değiştir]
MALZEMELER
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
1 paket toz çilekli veya ahududu jöle
Meyve harcı için:
2 adet şeftali
2 adet orta boy tatlı elma
15-20 adet çilek veya 2 adet muz
(Ya da sizin damak zevkinize kalmış herhangi bir çeşit meyve olabilir)
Süslemek için:
8-10 top vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerenin içine su, toz şeker, limon kabuğu rendesini koyalım ve orta dereceli ateşin üzerine oturtalım.
Öte yandan meyvelerimizi soyup, minik kuşbaşı et formunda küp küp doğrayalım. Üzerine kararmamaları için limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.
Bir taraftan da ortası delik kek kalıbını ya da ortası delik olmayan ama mutlaka kelepçeli olan bir kek kalıbını ortaya çıkaralım. Akan suyun altında kalıbın içini yıkar gibi ıslatalım.
Bu arada ocaktaki şekerli suya bakalım. Kaynamaya başlayınca hemen içine toz jölemizi aktaralım ve ocağın altını kapatalım. Bu sıcaklık jöleyi eritmek için yeterlidir ancak sürekli karıştırarak da jöleyi iyice eritelim. Şimdi içini ıslattığımız kalıbın içine, meyveleri karıştırarak koyalım. Sonra üzerine biraz ılıklaşmış jöleyi boşaltıp, buzdolabına donmaya bırakalım. Yaklaşık 4-5 saat yeterlidir, ama siz iyisi mi bir gece bekletin. Ertesi gün kalıbın kelepçesini açıp, çok dikkatlice servis tabağına meyveli jöleyi oturtalım. Tıpkı pasta gibi dilimleyelim ve servis yapalım. Ama tepelerine bir top dondurma koymayı unutmayalım, afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »