Izgara Köfte

[Değiştir]

MALZEMELER
1 dilim kepek ekmeği
100 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz, karabiber

Sebze Haşlaması İçin;
1 adet kabak
4 adet karnabahar çiçeği
1 adet kırmızı çuşka biber (közlenmiş)
4-5 dal dereotu

HAZIRLANIŞI
Ekmeği, kıymayı, kuru soğanı, maydanozu, suyu, kimyonu, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi blendere atıp, iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak, köfteleri biçimlendirin. Izgarada ya da yağsız tavada pişirin.

1 adet kabağı temizleyip, az tuzlu suda haşlayın. İnce kıyılmış dereotuyla karıştırın. Karnabaharları haşlayın.

Haşlanmış sebzelerle köfteyi tabağa koyun. Közlenmiş kırmızı biberle süsleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »