Ispanaklı Kat Kat Böreği

[Değiştir]

MALZEMELER
9 bardak un
1 bardak eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı çöreotu
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz

İçi için:
1 demet ıspanak
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağı
2 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp süzün. Üstüne tuz serpip ovalayın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. İçine ıspanakları ilave edip, 5-6 dakika daha kavurun. Tahin, karabiber, pul biber, tuz ekleyip, karıştırın ve bekletin.
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur tutun. Hazırladığınız hamurdan 30 adet beze yapın ve her birini kahve tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaların içine eritilmiş margarin sürüp 15 yufkayı üst üste koyup, açın. Fırın tepsisini yağlayın. 15 katlı hamuru fırın tepsisine yerleştirin, yanlarından çekerek tepsi yüksekliğine getirin. İçine hazırladığınız karışımı yayıp, diğer 15 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. En üste kalan yağı gezdirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »