[Değiştir]
MALZEMELER
1 demet ısırganotu (elinize eldiven giyerek yapraklarını dallarından ayırın ve sapları atın)
1 su bardağı süt
2 baş orta boy kuru soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
4 yemek kaşığı margarin
6 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Isırgan otunu haşlayalım, bu esnada ısırganın acı suyu atılır (haşlanırken içine 1 su bardağı süt dökerseniz, lezzeti artar).
Bir tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, haşlanmış ısırgan otunu da süzüp, üzerine ilave edelim.
Pişmenin sonuna doğru yumurtaları ısırganotunun içine kıralım. Yumurta beyazları iyice pişince ocağı kapatalım. Tuz ve karabiberi ekleyip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »