[Değiştir]
MALZEMELER
500 gr Ispanak
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı İrmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanakları bol suda iyice yıkayın.Çok ince kıyın.
Sütü tencereye alın.İrmiği ekleyip,kaynatın.1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte ıspanakları da tencereye alın.Kısık ateşte 15 dk pişirin.
3 adet yumurtanın sarılarından birini ayırın.Kalan yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın.Ispanaklı karışıma ilave edin.Yağlanmış fırın tepsisine yayın.Kalan tereyağını eritin.Unu kavurun.Rendelenmiş kaşar peynirini katın.
Ayırdığınız 1 adet yumurta sarısını da ilave edip,ıspanağın üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »