[Değiştir]
      MALZEMELER
250 gr TEREYAĞI 
500 gr İRMİK 
1000 gr TOZ  ŞEKER 
500 gr SÜT 
1000 gr SU 
100 gr DOLMA  FISTIĞI 
500 gr TUZSUZ  KİLİS  PEYNİRİ  veya  TUZSUZ  DİL  PEYNİRİ
HAZIRLANIŞI
Derince  bir tencerece  su, süt  ve  şeker  arada  bir  karıştırılarak  iyice  eriyinceye  kadar  kaynatılır. Diğer  bir tencereye  tereyağı konup içine  konulan  dolma  fıstıkları  devamlı  karıştırılarak  yağı yakmamaya  özen  göstererek  5-6  dakika  kavrulup üzerine  irmik  eklenir. İrmik  altın  sarısı  renk  alıncaya  kadar  devamlı  karıştırılmalı  ve  kesinlikle  kararmamalıdır.Kavurma işlemi  btince  üzerine  davamlı  şekilde  karıştırarak  önceden  hazırlanan  sütlü   şurup  dökülür  ve dibi  tutmamasına  özel  gösterilerek koyuca kıvam  alıncaya  kadar  20  dakika kadar  pişirilir. Pişen  helvanın  içine  ince ince  didilmiş tuzsuz  dil  veya  kilis  peyniri  eklenip  karıştırmaya  devam  edilir. 5  dakika  sonra  helva  kaşığığ çekince  uzayan  hale gelecektir  Soğutularak  yenebileceği  gibi. sıcak  sıcak  servis  edilmesi   daha  uygun  olur.
      
Kategori: Tatlılar.
      
Yukarı Git »