İç Pilav

[Değiştir]

MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı dolusu kıyılmış dereotu
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Fıstıkları bir kaşık sıvıyağda renkleri pembeleşene kadar kavurun.
2 bardak pirinci ılık tuzlu suda bekletin.
Soğanları zar şeklinde doğrayıp koyu renk oluncaya kadar kavurun.
Üzümleri ılık su içerisinde bekletin. Soğanlar kahverengi olduktan sonra pirinçleri ilave edip, 10 dakika kavurun. Fıstık, kuşüzümü, tuz ve kesme şekerini atın. 3 bardak sıcak su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Suyunu çekince üzerine dereotu, yenibahar ve tarçın ilave edin. Pilavı karıştırarak havalandırın. Üstünü kapatıp 10 dakika sonra servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »