İç Midyeli Talyatelle Makarna

[Değiştir]

MALZEMELER
1 paket talyatelle makarna (uzun ve yassı model)
10 adet kum midyesi veya 15 adet midye içi
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
3 diş sarmısak (çok ince kıyılmış veya dövülmüş)
4-5 parça kuru domates veya 5-6 adet kiraz domates (cherry domateste denilir.)
1 su bardağı beyaz şarap (marka olması şart değil, herhangi bir şarap markası olabilir)
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 10-12 bardak su koyalım ve kaynayınca bir çay kaşığı tuz ile talyatelle makarnayı haşlanmaya bırakalım.
Öte yandan derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyalım, sarmısak ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Sonra kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ve kuru ya da taze domatesleri ekleyerek 4-5 dakika kadar soteleyip, beyaz şarabı içine aktaralım. Yaklaşık 2-3 dakika sonra da ocağın altını söndürelim. Bu arada makarnayı fazla değil, en fazla 9-12 dakika kadar haşlayıp süzelim.
Öte yandan tavanın içinden midyeleri çıkaralım. Aralarında ağzı açılmayanlar varsa onları kullanmayıp, atalım. Eğer kabuksuz midye kullandıysanız hiç tavadan dışarı çıkarmanıza gerek yok. Şimdi sosumuzu tamamlamak üzere, krema ve zeytinyağını tavadaki sosun üzerine ekleyerek hep beraber 7-8 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım. Sonra sıcak sosun içine haşlanmış ve kabukları açılmış midyeleri tekrar ilave edelim (eğer sadece midye içi kullandıysanız zaten hiç içinden çıkarmamıştık, devam edelim).
Bir tarafta bekleyen süzülmüş makarnayı da yine midyeli sosun içine aktaralım. Karıştırıp, üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »