[Değiştir]
MALZEMELER
10-12 adet kabuklu karides veya kabuğu soyulmuş karides (tabii çiğ olacak)
2 diş dövülmüş sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru defne yaprağı (karidese çok yakışan bir aroması vardır)
Varsa:1 çay bardağı beyaz şarap (herhangi bir marka olabilir) veya
3 yemek kaşığı sirke
Varsa: 7-8 adet kiraz domates veya 1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde doğranmış)
2 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Genişçe ve derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, hemen dövülmüş sarmısağı ekleyelim. Bir dakika kadar sarmısağın kokusunun yağa iyice çıkması için karıştıralım ve hemen karideslerimizi ilave edelim. Defne yaprağımızı da koyarak yine kaşıkla 2-3 dakika kadar kavuralım. Şimdi artık şarabı veya sirkeyi ekleyebiliriz. Şarabın alkolü uçuncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika daha hızlı (harlı) ateşte karıştırarak kavuralım. Tuz ve biberini ekleyelim. varsa kiraz domatesleri yoksa küp doğranmış domatesleri de ekleyelim. Bu arada rendelenmiş havucumuzu tavanın bir kenarında yer açarak küçük bir tepecik şeklinde yerleştirelim. Böyle bir pişirme şeklindeki amacımız; havucun karidesin sosundan faydalanıp, aromasını alarak daha lezzetli pişmesini sağlamak.
Ama havucu koyunca hemen tavaya bir kapak kapatalım ki kendi buharıyla çok daha çabuk pişsin. Yaklaşık 7-8 dakika sonra yemeğin altını söndüren ve 7-8 dakika daha kapağını açmadan kendi sıcaklığıyla bekletin. Servise sunmadan önce karideslerin çıkan kabukları varsa onları alın atın. Birde defne yaprağını yemeğin içinden çıkarıp böylece servise sunun.
Yanına makarna, sade pilav ya da salata uygundur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »