Zeytinyağlı Havuç


MALZEMELER
1 kilo büyükçe havuç
1-2 diş sarımsak
1 kahve fincanı pirinç
1 çay fincanı sıvı yağ

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Havuç


MALZEMELER
1/2 kg havuç
1 baş soğan
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Havuçları haşlayın, soğuyunca küp küp doğrayın. Soğanı yağda kavurup, havuçları katın, bir süre beraberce çevrin. Yumurtaları çırpıp üzerine dökün. Yumurtaları pişinceye dek kanştırın. Servis tabağına koyup, maydanozla süsleyin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Havuç


MALZEMELER
5 adet orta boy havuç
5-6 yemek kaşığı sıvıyağı
2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
5-6 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı un
Yarım limonun suyu
2 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Önce havuçların kabuklarını kazıyarak soyalım ve iyice yıkayalım. Sonra kesme tahtasının üzerinde yarım santim eninde ama düz olarak değil de bizim verevine dediğimiz şekilde yani çapraz bir formda doğrayalım.
Şimdi orta boy yayvan bir tencereye yağı aktaralım, hafif kızınca ince ince dilimlenmiş sarmısakları atarak 30-40 saniye kadar karıştırarak kavuralım. Böylece sarmısakların tadı yağa iyice sindirilmiş olur. Sonra çok incecik, yemeklik kıyılmış soğanları ekleyelim ve 1-2 dakika yine kavurma işlemine devam edelim. Soğanlar sararmaya başladığında unu serpiştirip, havuçları ilave edelim. Hemen tuz, limon suyu ve şekeri de katalım ve karıştıralım. En sonunda havuçların tam üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım ve yemeğimizi pişmeye bırakalım. Yemek kaynamaya başladığında ocağın altını hafifçe kısalım ve 15-20 dakika daha pişirelim. Ama havuçların iyice yumuşamasına dikkat edelim. Sakın soğumadan zeytinyağlı yemeği tenceresinden çıkarmayın. İyice soğuyunca servis tabağına boşaltalım ve üzerini ister çok ince kıyılmış dereotu ya da maydanozla süsleyelim.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı


MALZEMELER
50 tane ıhlamur yaprağı
1 bardak pirinç
6 adet kuru soğan
1 bardak kuş üzümü
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Ihlamur yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın. Süzülmesi için bekletin. Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp, ovun. Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp, karıştırın. Ihlamur yapraklarını, parlak kısımları tezgahın üstüne gelecek şekilde tezgaha serin. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup, iki yanını içe katlayın. Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Patlıcan dolmalarının üstüne bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Zeytinyağlı Ispanak


MALZEMELER
1 kg ıspanak
1 baş soğan
½ su bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı pirinç
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanaklar 4-5 su yıkanır, iyice temizlenen ıspanaklar doğranır. Diğer tarafta bir tencerede doğranmış bir baş soğan yağ ile hafifçe çevrilir. Üzerine doğranmış ıspanak, şeker, pirinç ve çok az miktarda tuz ilave edilir 15 dakika kadar hiç su koymadan, suyunu çekinceye dek pişirilir.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [11/16] Önceki 9 10 11 12 13 Sonraki