MALZEMELER
5 kişilik
4 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
6 adet domates
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
pulbiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince bir şekilde kıyın. Domates ve çarliston biberi de ince kıydıktan sonra soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencerede yağı kızıdırp soğanı kavurun. Domates ve biberi ekleyip pişirin. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin. Ateşten alıp pulbiber serpin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Patlıcan
2 Çarliston Biber
6 Domates
1 Soğan
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Tuz, Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.
Bir tencerede yağı kızdırıp soğanı kavurun. Domates ve biberleri ekleyip pişirin. Daha sonra patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ateşten alıp pulbiber serptikten sonra servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar
2 adet havuç
1 ufak paket dondurulmuş bezelye
5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2 limon
6 adet şeker
HAZIRLANIŞI
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 adet enginar
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım demet dereotu
3 adet kesme şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık suda bekletin.
Kuş üzümünü ılık suda bekletin.
Enginarı limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyun içinde bekletin.
Tavla zarı formunda doğranmış soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuş üzümü, tuz, şeker, karabiber, yenibahar, limon suyu, kıyılmış dereotu ve 2 bardak su ekleyin. Kısık ateşte dolma içini pişirin.
Enginarın çanak kısmına dolma içinden koyup, ikinci enginarı üstüne kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, 1 bardak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı koyun. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg orta boy, ince kabak
5-6 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde ama ince halkalar halinde doğranmış)
7-8 diş sarmısak (ince ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
1 veya 2 demet dereotu (çok ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Yaz- kış yapılabilecek bu sade ama olağanüstü lezzetli yemeği çok da içten ve kendime yakın hissederim. İşte benim feminenlik anlayışım da budur!!! Aslında günümüzde sayıları azalan "gerçek insan, insan gibi insan" anlayışım da budur!!! Şu bizim 40 yıllık kabağa nasıl anlamlar yükleyip, adeta Zen-kabak yaptım değil mi? İşte bu benim kötü huyum, illaki herşeyde bir felsefe attıracağım...
Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını soyalım ve her birini tam ortadan ikiye bölelim. Sonra da bölünen kabakları uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimleyelim. Öte yandan geniş bir tencerenin altına bir sıra kabakları dizip, üzerine bir sıra soğan ve sarmısak yerleştirelim. Tekrar bir sıra kabak yine soğan ve sarmısağı yerleştirelim. Yıkanmış pirici, toz şekeri, tuzu ve karabiberi serpiştirelim. Nihayet zeytinyağını da en üste gezdirdikten sonra orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Tencerinin ağzını kapatıp, 5 dakika pişirelim. Sonra kapağını açıp, tencerenin kenarından sıcak suyu dökelim ve yine kapağı kapatıp, ocağın altını biraz kısalım.
Böylece kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişirelim.
Altını söndürüp ocaktan alalım ama hiç kapağını açmadan yemek iyice ılınıncaya kadar bekletelim. Sonra geniş bir kaşıkla servis tabağına yerleştirip, üzerine çok ince kıyılmış bol dereotunu serpiştirelim. Ilık ya da soğuk olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »