Yumurtalı Kabak


MALZEMELER
8 adet kabak
4 adet yumurta
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı margarin
Yarım demet dereotu
Pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kabağın üstünü kazıyıp kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Zar şeklinde doğranmış soğanı margarinle pembeleşene kadar kavurun. Yumurtayı çırpıp soğanın üstüne dökün. Devamlı karıştırarak soğanlı yumurtayı pişirin. Doğradığınız kabak, salça, karabiber ve tuzu ekleyip 3-4 dakika soteleyin. 1 bardak su ve doğranmış dereotu koyup 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yumurtalı Kanepe


MALZEMELER
6 adet yumurta
75 gr tereyağ
1/2 demet maydanoz
6 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı hardal
6 dilim francala ekmeği
2 kahve kaşığı limon suyu
tuz

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları on dakika haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için bir süre soguk suyun altında tutup, kabuklarını soyun. Sonra her yumurtayı ortalarından kesip, sarı ve aklarını birbirlerinden ayırın. Bir kaba yumurta sarıları, tereyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, hardal ve tuz koyun ve koyu bir kıvam tutturuncaya dek çatalla iyice kanştırın. Diğer tarafta ekmek dilimlerinin sert kenarları kesip, çıkarın. Her dilimi dört eşit parçaya bölün ve yumurtalı bulamacı üzerlerine sürün. Yumurtaların beyazlarını ufalayıp kanapelerin üzerlerine serpin. Turpların, yeşil kısımlarını kesip yıkayın ve dört eşit parçaya bölün, ekmeklerin üzerlerine birer parça yerleştirin. Servis tabağına koyup, servis yapın.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Yumurtalı Kıvırcık Salata (6 Kişilik


MALZEMELER
1 Kıvırcık salata, ince doğranmış
1 demet taze soğan, doğranmış
4 katı yumurta beyazı, ince doğranmış süslemek için
SOS:
4 sıcak katı yumurta sarısı
150 ml krema
1 çay kaşığı şeker 2 limonun suyu
tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Sosu hazırlayın: Sıcak yumurta sarılarını biraz kaşık krema ile birlikte çatalla karıştırarak ezin. Şekeri, limon suyunu ve kalan kremayı ekleyin. Malzeme iyice karışıp sos pütürsüz olana dek çatalla çırpın Tuz ve biberle tatlandırın.
Doğranmış kıvırcığı büyük bir salata kabına koyun. Taze soğanları üstüne serpiştirin. Sosu dökün.
Sosun bütün salataya yayılması için iyice karıştırın, ince doğranmış vumurta beyazları ile süsleyip servis yapın.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Sosu, yumurta sanları sıcakken yapmak daha iyidir. Daha yumuşak oldukları için kolayca ezilirler.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Yumurtalı Patates Kavurması


MALZEMELER
1 adet iri boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarıyla beraber haşlayın. Haşlanan patatesleri süzdürüp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Derin bir tavada tereyağını eritin. Ince kıyılmış soğanları ekleyerek 2-3 dakika kavurun. 3-4 dakika da patateslerle beraber kavurun. Iyice çırptığınız yumurtaları kavrulan patateslerin üzerine ekleyip, karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve pul biberini serpip, yumurtalar pişinceye dek ateşte tutun. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yumurtali Patates Pizza


MALZEMELER
4 adet patates
4 yumurta
biraz salam
rendelenmiş kaşar peyniri
küp doğranmış bir adet domates
halka doğranmış bir adet yeşil biber
tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Patatesleri küp doğrayıp kızartın, ayrı bir yerde yumurtaların üçünü çırpıp tuz ve karabiberi ekleyin, salamları da çubuk çubuk doğrayın yumurtalara ekleyin teflon tavaya biraz yağ bırakın çıprtığınız yumurta ve salamı koyun üzerine patatesleri yayın. Üzerine diğer yumurtayı çırpıp yayın ve yumurtanın altı hafif ateşte pişene kadar bekleyin daha sonra tavayı başka bir tavaya ters çevirin. Üzerine kaşar rendesini yayın küp domates ve halka biber ile süseleyin. Büyük bir kapakla kapatın ve kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte pişirin, sonra servis tabağına alın.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [29/33] Önceki 27 28 29 30 31 Sonraki