MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
4 adet yumurta (haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı lor peyniri
3 adet domates
3 adet yeşil biber
4 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabının içerİsinde ılık süt ile mayayı karıştırın. Maya eriyince üzerine sıvıyağ ve tuz ekleyin. Unu yavaş yavaş katarak yoğurun. Hamur pütürsüz bir hale gelince kabın üzerini temiz bir bezle örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Bu arada içinin harcını hazırlayın. Derin bir kaseye haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. İyice yıkadığınız yeşil soğan, biber ve maydanozları ince kıyın. Beyaz peynir rendesi ve lor peynirini ekleyin. Pul biberi serpip, hafifçe karıştırın.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve tezgaha alın. Un serperek oklavayla her bezeyi bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Varsa sacın üzerinde, yoksa teflon tavada bu lavaş ekmeklerini önlü arkalı kızartın (yağ kullanmayın). Ekmeklerin içine yumurtalı harcı paylaştırın ve dürüm yapın. Hepsini böyle hazırladıktan sonra 4?er parmak genişliğinde keserek servis tabağına yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.
Yemekçinin notu: Bu tarifi hazır lavaş ekmeğiyle yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 dilim bayat ekmek veya tost ekmeği
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı galeta unu
10-15 dilim tost kaşar peyniri
Kızartmak için;
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Önce derin bir kasede yumurtaları, sütü ve galeta ununu birlikte iyice çırpın. Bayat ekmek dilimlerini ya da tost ekmeklerini bu bulamaca batırın.
İki ekmek dilimi arasına kaşar peyniri dilimini yerleştirerek tekrar bulmaca bulayın. Her iki tarafının da iyice kaplanmasını sağlayın. Kızdırılmış sıvıyağda bu tostları önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu yaydığınız bir tabağa alıp, sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket erişte veya makarna
1 yemek kaşığı margarin
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Erişteyi kaynayan bol tuzlu suda 5 dakika kaynatıp süzün.
Yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini çırpın. Erişte sıcakken üstüne dökün. Erişteyi hızlı hızlı karıştırıp yumurtanın iyice yedirilmesini sağlayın. Üstünü maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Püf noktası: Makarna suyuna 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyarsanız parlaklık verir.
Yemekçinin notu: Erişte sıcakken yumurtayı üstüne dökün. Makarnanın sıcaklığı yeterli olacaktır. Tekrar pişirmeye gerek yok.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg Taze çalı fasulye
4 yumurta
2 orta boy havuç
2 orta boy soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp, önce boyuna sonra enine bölün. Havuçları ufak küp şeklinde kesin. Birlikte 15-20 dakika kadar az tuzlu suda hafif diri kalacak gibi haşlayıp, süzün.
Soğanı ince doğrayıp, kızgın yağda pembeleştirin. Fasulye ve havuç ekleyerek, 10 dakika çevirin. Yumurtaları çukur bir kabın içinde karıştırıp tuz, biber ekip geniş bir tavaya dökün. Üzerine fasulye karışımını yayın.
Alt kısmı katılaşınca ateşi kısın ve ağzı kapalı odarak 6-7 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1 adet soğan
tereyağ
3 adet büyük patates
yumurta
tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp rendeleyin, içine biraz tereyağ ve bir yumurta kırıp karıştırın. Payreks bir kabı yağlayıp bu kanşımı dibe döşeyin. Diğer yanda, yarım kilo ıspanağı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, tuzla ovun. Bir baş soğanı yağda pembeleştirin, ıspanağı katıp hafifçe kavurun. Bu karışımı patatesin üzerine yayıp, 15 dakika fırında pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra , kırmak istediğiniz yumurta adedi kadar yuva açıp, kırdığınız yumurtaları bu yuvalara yerleştirin. 3-4 t dakika daha fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »