Yoğurtlu Köfte


MALZEMELER
1/2 kg köftelik kıyma
1 adet orta boy soğan
3 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
1/2 kg yoğurt
kimyon
nane
kekik
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Köfteyi yoğrun, küçük toplar halinde şekillendrip kızgın yağda kızartın. Bu arada yumurtaları çırpıp, yoğurtla karıştırın, tuz ilave edin Hazırladığınız sosu, dibi tutmayan bir tencereye boşaltın, kızaran köfteleri içine atıp 15 dakika çok hafif ateşte pişirin. Arzu ederseniz pişirme işlemini fırında, bir payreks veya teflon tepside de yapabilirsiniz.Servis yaparken, üzerine kırmızı biberli kızdırılmış tereyağı dökün.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Yoğurtlu Köfte (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
500 gr Dana Kıyma
2 Yemek Kaşığı Galeta Unu
250 gr Süzme Yoğurt
4 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber
2 Yemek Kaşığı Margarin


HAZIRLANIŞI
1 adet soğanı ve 1 demet maydanozu kıyın. 500 gram dana kıymayı, 2 yemek kaşığı galeta unu, 250 gram süzme yoğurt ve 4 adet yumurta ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Ellerinizi ıslatarak 8 adet köfte yapın.
2 yemek kaşığı margarini kızdırıp köfteleri önce kuvvetli ateşte kızartın. Sonra ateşi kısın ve her iki taraflarını 5er dakika pişirin.
Hazırladığınız köfteleri mantar kavurması ve patates püresi ile birlikte servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Yoğurtlu krep


MALZEMELER
2 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Harcı :
1 kuru soğan
250 gr kıyma
tuz
karabiber
kırmızıbiber
2 kaşık margarin
1 kaşık salça
yoğurt
sarımsak

HAZIRLANIŞI
Süt ve unu karıştırın, tuzu ekleyin. Krep haline getirin Teflon tavaya bir miktar sıvı yağ damlatın ve hazırlanan krepten bir kepçe dökün. Tüm krepler bitene kadar devam edin. Harcı için kuru soğanı, margarinle kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edin. Baharatları ekleyin. Hazırladığınız kreplerin üzerine göz kararı (1-2 kaşık) kıyma harcından koyun. Tek tek rulo haline getirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Yoğurtlu Mantar


MALZEMELER
8 adet iri mantar
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Mantarları temizleyin. Yağsız tavada küp şeklinde doğranmış soğanlarla birlikte suyunu çektirin. Bir damla sıvıyağ, tuz ve karabiber atıp, soteleyin.
Sarmısakları soyup, ezin. Yoğurtla karıştırın. Mantarları içine atın. Kalan yağı tavada kızdırıp, pul biber ekleyin. Hazırladığınız karışımı mantarların üzerine gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Yoğurtlu Mantar Çorbası


MALZEMELER
12 adet kültür mantarı
1,5 kase yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kırmızı pul biber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayalım. Üst tabakasını alıp, içinde limonlu su olan bir kaba koyalım. Böylece mantarlarımız kararmayacaktır. Süzüp aldığımız mantarları tavla zarı formunda doğrayalım. Bir tencerede kaynattığımız suyun içine mantarları katalım. Yarım saat kadar pişirelim. Bir kasede yoğurdu, unu çırpma teliyle karıştıralım. Çorbanın suyundan da katarak azar azar tencereye dökelim. Bir yandan da topaklanmaması için karıştıralım. 10 dakika kadar pişirip, sosunu hazırlayalım. Bir tavada yağı eritelim, incecik kıydığımız sarmısakları ve kırmızı biberi (tercihinize göre acı ya da tatlı) ekleyip, sarmısaklar yanmadan, bir-iki çevirip, ateşten alalım. Pişen çorbamızın üzerinde gezdirip, ocağı söndürelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [19/33] Önceki 17 18 19 20 21 Sonraki