MALZEMELER
100 gr ıspanak
1 su bardağı torba yoğurdu
1 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığından daha az tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış ve dogranmış ıspanakları ateşte sote edin, sote ettikten sonra püre haline getirin, yoğurdu, mayonezi, karabiberi, zeytinyağını ve tuzu karıştırarak tabağa yerleştiriniz.. Pul biber ile servis yapınız.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet ıspanak
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 bardak yoğurt
Kuru nane
Pul biber
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Suda bekletip, süzün. Üstüne tuz serpip ovun.
Zar şeklinde doğradığınız soğanları tencereye koyup sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. İçine önce ıspanak, sonra da karabiber ve tuz atıp 10 dakika kavurun. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biberi döküp, kuru nane serpiştirdikten sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. kabak
3-4 kaşık süzme yoğurt
nane
tuz
sarımsak
dereotu
3 kaşık zeytinyağ
pul biber
1 bardak ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr iki defa çekilmiş kıyma
Yarım bayat ekmek
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sıvı yağ
4 kaşık tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoğurt
HAZIRLANIŞI
Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.
Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet kuzu başı
2 bardak yoğurt
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kuzu başlarının çenelerini çıkarıp atın. Tencereye tuz ve su koyup 2 saat kadar, etler kemiklerinden ayrılancaya dek pişirin. Kemikleri etlerden ayırıp iri iri doğrayın. Sarmısaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biberle servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »