MALZEMELER
Bir yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 litre su
1 tatlı kaşığı nane
2 yumurta sarısı
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kasede un, süt, yumurta sarıları, yoğurt el mikseri yardımıyla iyice karıştırılır. Bu karışım diğer tarafta kaynamakta olan suya yavaş yavaş dökülür ve karıştırılır. 10 dakika kadar bu şekilde kaynatılır. Tuz ilave edilir. Hazırlanan çorbanın üzerine yağda hafifçe çevrilen nane dökülür. 1-2 taşım daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet orta boy tatlı elma
200 gr. tatlı süzme yoğurdu
1 çay bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Önce elmaları soyup, saplı kısmını kapak gibi kesip çıkaralım. Sonra kestiğimiz yerden elmaların içlerini bir kabak oyacağıyla çıkaralım. Elmaların ortasındaki bu boşluklara yoğurdu koyup, 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız elmaların üstüne pudra şekeri serpiştirelim. Ilık veya soğuk servis yapabiliriz.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. kıyma
4 adet pide
2 su bardağı yoğurt
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
2 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
Kıymaya rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz koyup yoğurun. Elinizi arada bir suya batırarak misket köfteler yapın. Köfteleri yağsız tavada sallayarak kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Pideleri ısıtıp köftelerin üzerine paylaştırın. Üstüne sarmısaklı yoğurt dökün.
Servis yapmadan önce tavada tereyağ, pul biber ve naneyi kızdırıp kebabın üstüne dökün. Bekletmeden servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg havuç
250 gr yoğurt
2 diş sarımsak
bir çay bardağı ayçiçek yağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyin. Ayçiçek yağı ile ölünceye kadar kavurun, soğumaya bırakın. Bu arada yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın. (Çok iyi rakı mezesidir:)
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg ıspanak (yada pazı)
1 su bardağı süzme yoğurt
1-2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Temizlediğiniz ıspanakları az su ile haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve avcunuzun içine alarak iyice sıkın. Doğrama tahtasının üzerine alıp incecik kıyın.
Yoğurt ve sarmısağı karıştırıp kıydığınız ıspanaklara ilave edin.
Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızıbiber koyup servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »