MALZEMELER
1 adet yumurta
1/2 kg taze bakla
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı un
1 baş soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağ koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su bardağı su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.
Diğer yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini tutturmadan karıştın.
Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın.
Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yaprak yufka
3 adet yumurta
1 kg ıspanak
1 kase yoğurt
1/2 kg kıyma
soğan
6 adet havuç, rendelenmiş
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Havuç rendesi, ıspanak ve soğanı kavurun. Diğer yanda tuz ve karabiber kattığınız kıymayı kavurun. Bir kat yufka üzerine, bir kat havuç, bir kat ıspanak, bir kat kıyma koyup, rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, herbirini ortasından ikiye bölüp, alt kısımlarını koparmadan yarıya kadar dilimleyip, bir tepsiye yerleştirin. Yoğurtla yumurtaları çırpıp böreğin üstüne dökün ve fırına sürün.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Su Bardağı Börülce
1.5 Su Bardağı Yoğurt
3-4 Diş Sarmısak
Tuz, Nane
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.
Sarmısakları ezip yoğurda ilave edin.
Tuz ve nane ekleyip karıştırın. Börülceleri servis tabağına alıp sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Su Bardağı Un
1 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Tutam Pulbiber
2 Diş Sarmısak
2 Su Bardağı Yoğurt
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp,üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin.İyice şişene dek bekletin.Daha sonra süzgeçten geçirip,geniş bir kaba alın.Un,tuz ve karabiberi ilave edin.Yoğurarak hamur kıvamına getirin.Elinizle koparıp,minik toplar yapın.
Tencerede su kaynatın.Çok az tuz katın.Köfteleri suya alıp,haşlayın.Kevgirden geçirip, tabağa alın.Diğer tarafta sarmısakları dövüp,yoğurda katın.Bulgur toplarının üzerinde gezdirin.
Üzerinin sosunu hazırlayın.Bunun için,2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun.1 çorba kaşığı salça ve bir tutam pulbiberle karıştırın.Köftelerin üzerine gezdirin.Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 lt. hazır çiğ krema (ama paketten boşaltıp iyice çırpalım, kıvama getirelim)
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yaprak jöle ya da 6 yemek kaşığı çilekli toz jöle ve 5 yemek kaşığı sıcak su
Yarım limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
200 gr tatlı yoğurt
250 gr taze çilek
HAZIRLANIŞI
Malzemenin fazla oluşu ya da yaprak jöle gibi terimler sakın gözünüzü korkutmasın. Önce tüm malzemeleri tezgahın üzerine yerleştirelim. Birde en önemlisi, dikdörtgen ama en fazla 10-12 cm genişliğinde bir kek kalıbı bulmamız gerekiyor. Kalıbın içine bir strec film ya da bir buzdolabı poşetini iyice yerleştirip, uçlarını da dışarı sarkıtalım. Şimdi gelelim terinin yapılışına:
Bunun için geniş ve derin bir kasenin içine yumurta sarısı ile pudra şekerini koyup, mikserle 2-3 dakika çırpalım. Sonra üzerine limon suyu, limon kabuğu rendesini ekleyelim. Sıra geldi jöleje. Eğer bulabilirseniz 20 adet yaprak jöleyi 1 çay bardağı su içinde eritin. Ya da çilekli toz jöleyi sıcak su içinde eritip, karışıma ekleyin ve hızla karıştırın.
Çilekleri ise ince ince dilimleyip bir kenarda bekletelim. Başka bir tasın içinde ise krema ile tatlı yoğurdu yine mikserle çırpalım ve diğer karışımla birleştirelim. Çilekleri ekleyip, son kez karıştıralım. Son aşama olarak kalıbın içine boşaltalım ve buzdolabında en az 1 gece bekletelim. Aslında ufak taslar ya da krem karamel kapları da bu işe uygun olabilir. Ama kalıpların içine yine hep naylon buzdolabı poşeti ya da strec film sermeniz gerekir. Ertesi gün dilimleyin servise sunun. Üzerine çilekli sos ya da çikolatalı sosta çok yakışır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »