MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı aş (kesilmiş beyaz erişte)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimeği yıkadıktan sonra üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakın.
Mercimek iyice yumuşadığında üzerine 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Mercimekli su kaynamaya başladığında kesilmiş erişteyi tuzla beraber suya ekleyin ve birkaç dakika karıştırın. Karıştırdıkça eriştelerin birbirine yapışmasını engellemiş olursunuz.
Erişteler iyice yumuşadığında çorbayı ateşten alın.
Öte yandan ufak bir tavaya yağ koyarak, eriyince unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unun rengi pespembe oluncaya kadar kavurun.
Kavrulan unun içine kuru naneyi de ekleyip, 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını söndürün.
Sonra bu kuru naneli un kavurmasını karıştırarak sıcak çorbanın içine aktarın ve sıcak sıcak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr Semizotu
1 Kıvırcık Marul
1 Kırmızı Soğan
100 gr Kurutulmuş Domates (hazır ürün)
50 gr Dana Jambon
100 gr Mantar
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
1 Çorba Kaşığı Kekik
6 Çorba Kaşığı Sirke
HAZIRLANIŞI
Semizotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Marulu yıkayıp ayıklayıin ve büyük parçalar halinde doğrayın.
Semizotu ve marulu kapaklı bir kaba doldurup buzdolabında bekletin.
Bu arada soğanı soyup halkalar halinde doğrayın. Domates ve jambonu küçük küpler halinde doğrayın. Mantarları ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Bir tavada 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp jambonu hafifçe kavurun. mantarı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tavaya domatesi ekleyip kısa süre daha kavurun. Tavadaki karışımı bir kaseye alıp kalan yağ, sirke, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kasenin üzerini kapatarak buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce malzemelerin tamamını buzdolabından çıkarıp büyük bir servis kasesinde harmalayın.
Dilerseniz salatanın üzerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.
Öneri: Salatayı farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Karalahana, turp ve salatalık gibi malzemeler salatanıza lezzet katar. Ayrıca bir iki diş sarmısak salatanıza değişik bir tat verir.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 küçük kavanoz mayonez
2 sap tere
3 yaprak ıspanak
1 sap maydanoz
1 sap dereotu
HAZIRLANIŞI
Tere, ıspanak, maydanoz ve dereotunu kaynar suda 1 dakika bekletip, çıkarın. Suyunu süzün, ezerek püre haline getirin.
Sebze püresini mayoneze ilave edip karıştırın.
Yeşil sosu, haşlanmış et ve balık yemeklerinde kullanabilirsiniz.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. kalamar (dondurulmuş)
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 adet yeşil soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sarmısakları soyup, ince ince doğrayın. Yeşil soğanları önce uzunlamasına ikiye bölün, çok ince ince dilimleyin. Maydanozları yıkayıp, yine çok incecik kıyın.
Sarmısakları ve soğanları bir tavada, zeytinyağında 2 dakika kadar kavurun. Maydanoz ve kalamarları ekleyip, kavurmaya devam edin. Şarap, bir su bardağı su ve tuzu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, kalamarlar iyice yumuşayınca ateşten alın. Ilık olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
200 gr taze fasulye
2 patates
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatın. Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Fasulyelerle birlikte kaynar suya ilave edin. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın.
Maydanoz, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta ezerek püre haline getirin. Kaşar peyniri yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi hazırladığınız püreye ilave ederek yeşil sosu hazırlayın.
Sebzeli makarna pişince ateşten alıp suyunu süzün. Servis tabağına alıp üzerine yeşil sos dökerek servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »