MALZEMELER
250 gr. kıyma
250 gr. asma yaprağı
20 adet yeşil erik
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yaprakları büyük bir tencerede, bol suda 2 saat bekletin, sonra çıkarın.
Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.
Pirinci ılık suda 1 saat bekletin.
Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber, tuz atıp ovun. Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, margarin ve 8 kaşık su ilave edin. Dolma harcınız hazır.
Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın. İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın. Tencereye erikleri koyup, üstüne yaprak dolmalarını sıralayın. Dolmaları küçük bir tabakla bastırın. 2 bardak sıcak su ilave edin. Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ekşimiş yoğurt
2 çorba kaşığı maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağ
1 bir tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yeşil taze kabakları, bir tencere içine, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tereyağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine bir su bardağı süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten sonra kenara alıp beş-on dakika kadar bekletin. Bu arada bir çanakta yoğurt ile yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup, servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. üzüm yaprağı
2 bardak haşlanmış yeşil mercimek
6 adet kuru soğan
10 adet yeşil soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1 demet kıyılmış dereotu
1 bardak zeytinyağı
2 adet limonun suyu
8 adet kesme şeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Geceden ıslattığınız mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün.
Soğanları kare şeklinde doğrayıp, tuz ve karabiberle ovalayın. Maydanozu, dereotunu, yeşil mercimekleri, zeytinyağını, limon suyunu ve şekeri içine atın. Karıştırarak, dolmanın içini hazırlayın.
Harcı yaprakların içine yerleştirip, sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine suyu ilave edin. 35 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra tabağa alıp, servis yapın. Üzerini dereotuyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 det orta boy kuru yada taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzdükten sonra bir salata kabına alın.
Soğanı halka halka, maydanozu ince, ince kıyın ve mercimeğe karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün.
Domates dilimleri yada turşu ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 ADET YUFKA
1 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 KAŞIK ÇEKİLMİŞ HAŞ HAŞ
HAZIRLANIŞI
İlk yufka yayılıp üzerine yağ ile haş haş sürülür, ikinci yufka üzerine serilir üzerine haş haş ile yağ sürülüp önce dörde daha sonra o dört parça da, bir parça üçe bölünmek suretiyle geniş tarafına mercimekten bolca konularak sigara böreği gibi sarılır. Üzerine kalan haş haş ve yağlı karışımından sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »