Vanilyalı Bisküvi (8 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
18 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Elma marmelatı


HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba eleyin. Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin. Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin.
Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun. Bir süre beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Vanilyalı Mus


MALZEMELER
2 su bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya
3/4 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta (sarıları ve aklarını ayırın)

HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını kar haline getirin, azar azar şeker ilave edip, eritin. Yumurta sarılarını, limon rengi alıncaya dek çırpıp, yumurta aklarına katın. Krema ile vanilyayı çırpın ve yumurtalı karışıma katıp, dondurun.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Vejetaryen Domates Çorbası


MALZEMELER
5-6 adet olgun domates (rendelenecek)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
6 su bardağı su
Varsa: 1 adet közlenmiş patlıcan ya da hazır konserve olarak satılan köz patlıcan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı sirke

HAZIRLANIŞI
Çorba tenceresinin içine yağı koyup, hemen rende soğan ve dövülmüş sarımsağı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım. Unu serpiştirip, 1 dakika daha çevirdikten sonra hemen rende domatesleri aktaralım. Varsa köz patlıcanı blender ya da robotta püre haline getirip, onu da tencereye boşaltalım. Şöyle 2-3 dakika kadar karıştırarak kavuralım ve suyunu ilave edelim. Ama çorba topaklanmasın diye de sık sık karıştıralım. Çorba kaynamaya başlar başlamaz tuz ve karabiberle birlikte kuru fesleğen ve sirkeyi de ekleyip, 8-10 dakika daha pişirelim. Ocaktan alıp, servise sunmadan önce varsa kruton denilen kuşbaşı formundaki kızarmış ekmeklerle süsleyip ikram edelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Vejetaryen Pırasa Çorbası


MALZEMELER
2 sap (2 adet) pırasa (ama sararmış yaprakları, ayıklanmış ve temizlenmiş)
1 adet kereviz
2 adet orta boy patates
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce temizlenip, ayıklanmış pırasaları ince ince doğrayalım. Kerevizi ve patatesleri de soyup, iri kuşbaşı et formunda doğrayalım.
Sonra da bu sebzeleri 3 su bardağı su ile orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, pişmeye bırakalım. En geç 30-35 dakika sonra sebzeler pişip, iyice yumuşadığında ateşin üzerinden alıp ılınmasını bekleyelim. Bir el blenderı ya da mutfak robotunda sebzeleri çekerek püre haline getirelim. Tekrar çorba tenceresine aktararak üzerine süt, tuz ve karabiberi ekleyelim. Yağını da ilave ederek orta ısılı ateşin üzerinde kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra da ateşten alalım. Katı kıvamlı olursa korkmadan süt ekleyelim ve karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Vejetaryen (Sebzeli) Börek


MALZEMELER
2 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 bardak doğranmış ıspanak
1 bardak havuç (tavla zarı formunda doğranmış)
2 yemek kaşığı tuzsuz çökelek
4 yemek kaşığı soya filizi
4 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI
Sos için, çukur bir kapta yoğurtla, sıvıyağı çırpıp, bekletin.
Böreğin iç harcı için, bir tavada sıvıyağı kızdırın. Tavla zarı formunda doğradığınız havuçları ve yemeklik ince kıyılmış soğanları ekleyerek, 5 dakika kavurun. Üzerine yine tavla zarı formunda doğranmış, haşlanmış patatesleri, doğranmış ıspanakları, yıkanmış soya filizlerini, kibrit çöpü doğranmış kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek, 2-3 dakika daha kavurun. Şimdi de maydanoz ve tuzsuz çökeleği ekleyin. Tuzu, karabiberi serpiştirin ve tavayı ocaktan alın. Böreği hazırlamak üzere tezgahın üzerine birinci yufkayı yayın. Hazırladığınız sosun yarısını birinci yufkanın üzerine sürün. Şimdi de ikinci yufkayı üzerine kapatın. Kalan sostan 1 yemek kaşığı ayırın ve gerisini yufkanın üzerine sürün. Yufkaların dört bir etrafını ortada birleştirerek, kare şeklinde bir zarf formu verin. Artık soğuyan börek harcınızı yufkaların her tarafına gelecek şekilde yerleştirin. Bir ucundan başlayarak sarın ve rulo haline getirin. Üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı sosu sürün ve bir bıçakla üzerinde uzun bir yarık açın. Susamları serpiştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar en az 35 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/10] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki