MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr. margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı krema
Üstü için:
1 paket vanilyalı puding
1 çay kaşığı ucu sarı gıda boyası
1 su bardağı üzüm
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şekeri çırpıp margarin, vanilya, kabartma tozu ve krema koyun. Yavaş yavaş un ekleyip çırpın. Yağlanmış yıldızlı kek kalıbına hamuru döküp üzümü yerleştirin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Vanilyalı pudingi tarifine göre pişirin. Kaynamaya başlayınca gıda boyası ekleyip bir taşım kaynatın. Keki kalıptan çıkarıp üstünü ılınmış kremayla kaplayın. Üzümle süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet bayat ekmek
125 gr. margarin
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı kakao
1 bardak şeker
1 bardak kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
Bir bütün ekmeğin kabuklarını bıçakla soyun. Derin bir kapta suyla ıslatın. Ekmek suyu emince, iyice sıkın. Suyunu dökün.
Yağı eritin. Yumurtaları çırpın. Listedeki bütün malzemeleri istediğiniz sırayla karıştırın. Ekmeği de içine atın.
Yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Baklava şeklinde keserek, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı
HAZIRLANIŞI
Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin. Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. 1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.
Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içersine ilave ederek karıştırın.
150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kuru İzmir üzümü (çekirdeksiz)
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış margarin
2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gr yaşmaya
1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI
Genişçe bir karıştırma kabında kuru üzüm, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış margarini ve 2 su bardağı unu karıştıralım.
2 yemek kaşığı kuru mayayı ılık suyla eritip, birkaç dakika beklettikten sonra malzemelere ilave edelim. Malzemeler kulak memesi yumuşaklığında hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğuralım.
Daha sonra hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bastırarak, yuvarlak olarak şekillendirelim. Dilerseniz üzerine bir miktar daha üzüm ekleyerek içi yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 10 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim. Fırından aldıktan hemen sonra üzerine pudra şekerini serperek servis yapalım.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »