Tarhana Dip


MALZEMELER
1 su bardağı tarhana
1.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kırmızı soğan
50 gr ceviz
nane
kırmızı biber, tuz

HAZIRLANIŞI
Tarhanayı sıcak suda ıslatın, kırmızı soğanı küçük küçük doğrayın, cevizi döküp, tüm malzemeyi karıştırıp servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Tarhunlu Mercimek Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun otu veya aynı miktarda kuru nane
1 su bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Önce mercimeği yıkayıp, süzdürelim ve 3 su bardağı suyla haşlanmaya bırakalım. En geç 30-35 dakika sonra mercimek pişip, yumuşadığında üzerine zeytinyağı ile kalan 3 su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya bırakalım. Çorbanın suyu kaynamaya başladığında şehriyeyi salalım ve 8-10 dakika kadar pişirelim. Bu arada varsa tarhunu yoksa naneyi ekleyip, ocağın altını söndürelim.
Öte yandan küçük bir kasede çırptığımız yoğurdu sıcak çorbaya aktarırken sürekli karıştıralım. Sıcak olarak da servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tart Abruzo


MALZEMELER
Turta hamuru için gerekli olan malzemeler:
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağı

Üzerinin malzemeleri:
2 su bardağı lor peyniri
½ su bardağı süt
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü
1 ufak paket çikolata (rendenin iri gözüyle rendelenmiş, istediğiniz bir cins çikolata)

HAZIRLANIŞI
Turta hamurumuzu yoğurmadan önce bir tart kalıbını hazır etmemiz gerekiyor. Bunun için 25-30 cm çapında bir tart kalıbı ya da yine bu ölçülerde, kenarları en az 2-3 parmak yüksekliğinde yuvarlak bir fırın kabını alalım. İçini ve kenarlarını oda sıcaklığındaki margarinle veya zeytinyağıyla iyice yağlayalım.
Öte yandan turta hamuru için derin bir karıştırma kabının içine un, toz şeker ve kabartma tozunu koyalım. Üzerine yumurtaları kırıp, sıvıyağı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edeceğiz. Aslında her zaman için hamuru en az 30 dakika dinlendirirsek hem hamur çok daha iyi şekil alır hem de pişince lezzeti artar. Biz bir taraftan da turtanın üzerinin harcını hazırlamak üzere derin bir tasın içine yumurtaları kıralım, lor peyniri süt ve yıkanmış, süzülmüş kuru üzümleri ekleyelim. Karıştırma işine devam ederken, rende çikolataları ve toz şekeri de üstüne aktaralım ve bir kenarda beklemeye alalım.
Şimdi dinlenen hamurumuzu alıp, çok hafif unladığımız tezgahın üzerinde bir oklava veya merdane yardımıyla kalıbın ölçülerinde açalım. Sonra da hamuru tart kalıbının içine yayalım ama hamurun uçlarını da kalıbın kenarlarına doğru en az iki parmak yükselterek havuz gibi açalım. Bir kenarda bekleyen lor peynirli harcımızı bu havuzun içine boşaltıp, düzeltelim. Söylemeyi unuttum ama en az 10 dakika önceden de 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmamız gerekirdi. Sonra da ısınan fırının orta gözüne turtamızı koyup, en az 35-40 dakika pişirelim. Hemen fırından çıkarıp ılınmasını bekleyip, dilimleyelim ve servise sunalım. Eğer dilimlerin üzerine çırpılmış hazır çiğ krema gezdirirseniz lezzeti daha da artacaktır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tart Doğru Tercih


MALZEMELER
125 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
12 yemek kaşığı un
1 tutam tuz

Üstü için:
1 paket vanilyalı puding
2 adet şeftali
2 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Yumuşamış margarin, kabartma tozu, yumurta, tuz ve sütü karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru yağlanmış kalıba yayıp birkaç yerinden delin. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirip soğuması için bekletin.
Tencerede vanilyalı puding ve 2 bardak sütü koyu muhallebi kıvamında kaynatın. Soğuması için mikserde geçirilmiş şeftaliyi ekleyin. Muhallebiyi tartın üstüne yayıp 3 saat buzdolabında bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tart Hamuru


MALZEMELER
250 gr un
1 adet yumurta
125 gr margarin
1 limonun rendesi
75 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon rendesi ve margarini koyun. Biraz yoğurup, 1-2- iki saat kadar üstü kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayıp kızgın fırında pişirin. Üzerine marmelat, fındık veya ayva rendesi koyabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [9/57] Önceki 7 8 9 10 11 Sonraki