MALZEMELER
Milföy Hamuru İçin:2 1/4 Su Bardağı Un
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1/2 Su Bardağına Yakın Su
9 Çorba Kaşığı Margarin Yada Tereyağı
Hamuru Açarken Kullanmak İçin:1/4 Su Bardağı Su
Börek Harcı İçin:1/2 Kg Kol Veya But Kısmından Kemiksiz Ve Yağsız Koyun Eti
1 Orta Boy Soğan
1 Çorba Kaşığına Yakın Tereyağı Yada Margarin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Böreklerin Üstüne: 1 Yumurta Sarısı
HAZIRLANIŞI
Etlerin sinirli kısmını temizleyin,incecik şeritler halinde kesin.Bu şeritleri 4 cm.boyunda doğrayın.Tencerede tereyağını eritin.Dörde bölüp ince ince doğradığınız soğanlar içinde hafif pembeleştirin.Tuzunu ekleyin,soğanları öldürün ve etleri koyun.Kapağını kapatıp kısık ateşte arasıra karıştırın.Et suyunu verip çekinceye kadar pişirin.
Salçayı ardından da suyu ve toz şekeri koyun.Altını kısıp yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.Etler iyice pişince suyunu süzün.Bu suyu bir kenarda saklayın.Eti geniş bir kaba alın.Üzerine nane serpin,soğumaya bırakın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Hindistan cevizi suyu
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
1 sap pırasanın sadece beyaz kısmı (çok ince yemeklik doğranacak)
5-6 adet mantar (çok incecik doğranacak)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü (ama tavla zarı dediğimiz şeklinde küp küp doğranacak)
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir çorba tenceresine Hindistan cevizi suyunu, tavuk suyuyla beraber koyarak, kaynamaya bırakalım. Kaynayınca içine haşlanmış ve küp doğranmış tavuk eti, ince ince kıyılmış pırasa, soğan ve mantarı ekleyerek pişmeye bırakalım. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bir kasede karıştırılmış çorba sosunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatalım. Sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı diyet şeker
1 su bardağı kepekli diyet un
2 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Mikserde 2 yumurta ve 1 bardaktan iki parmak eksik diyet şekeri çırpın. İçine rendelenmiş elma, tarçın, kabartma tozu, dövülmüş ceviz içi koyup karıştırın. 1 bardak kepekli un ilave edip iyice çırpın. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına karışımı dökün. 170 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Elma dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
650 gr Kuzu Kol
1 Adet Limon
1 Adet Soğan
4 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
4 Adet Patates
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kuzu kolu yıkayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine limon suyunu sıkıp tuz ve karabiber serpin.
Domates, soğan ve sivri biberleri küçük küçük doğrayıp kuzu kolun yanına yerleştirin. Kızgın fırında 45 dakika pişirin.
Patatesleri yağda kızartıp etin yanında servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr Kıyma
3 Adet Soğan
3 Adet Yeşilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
2-3 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Salatası İçin:1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Limon
Bir Miktar Sumak ve Tuz
1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı
HAZIRLANIŞI
Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın.
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada veya sacda pişirin.
Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Soğutmadan servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »