MALZEMELER
Köfte Harcı için;
1 su bardağı iri köftelik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Çorba harcı için;
4-5 yemek kaşığı et kavurması
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 adet patates
3-4 su bardağı dolusu doğranmış lahana turşusu
7-8 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfte harcını hazırlamak üzere derin bir karıştırma kabının içine bulgurları koyun. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar bulgurların iyice şişerek kabarmasını ve yumuşamasını bekleyin.
Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine un ve tuzla beraber baharatları da ilave edip, bir güzel sıkıca yoğurun.
Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp, bir tepsinin içine dizin ve bir kenara bırakın.
Köfteleri yaparken elinizi sık sık içi su dolu kabın içine daldırın. Böylece köfte harcı elinize yapışmaz.
Öte yanda soğanları incecik doğrayın, patatesleri soyup, kuşbaşı et şeklinde doğrayın.
Yemeği pişireceğiniz tencereyi ateşin üzerine oturtup, yağı ve et kavurmasını içine ekleyip karıştırmaya başlayın.
Kavurmanın yağı erir erimez ince kıyılmış soğanları ekleyip, biber salçasını da katıp hep birlikte kavurmaya devam edin.
Soğanların rengi iyice sararmaya başladığında kuşbaşı doğranmış patates ve yine kuşbaşı formunda kıyılmış lahana turşusunu ilave edip, yemeğin suyunu verin.
Yemeğin suyu kaynamaya başladığında tuzunu katıp, bulgur köftelerini içine ekleyin.
Yaklaşık 20-25 dakika sonra bulgur köfteleri iyice yumuşayıp, yenebilecek kıvama geldiğinde yemeğin altını söndürüp, sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
iç pilav için :
1 baş soğan
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı fıstık
tuz, karabiber
yemek için :
iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
1 baş soğan
150 gr margarin
kırmızı biber
150 gr tereyağ
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.
Kategori: Av Etleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 adet yeşil salata yaprağı
3 adet salatalık turşusu
2 su bardağı küp şeklinde doğranmış salam
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı toz kekik
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Salata yapraklarını yıkayıp süzün. Servis tabağına yayın. Küp şeklinde doğradığınız salamı ve turşuyu koyun.
Mayonez, yoğurt, toz kekik, karabiber ve tuzu çırpın. Servis yapmadan önce salatanın üstüne dökün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo un
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
İçi için :1 kase doğranmış pastırma
Yarım kase doğranmış turşu
4 kibrit kutusu dil peyniri
1 adet domates (sadece etli kısmı)
3 adet yeşil biber (uzunlamasına doğranmış)
Üzeri için: 1 adet yumurta (sadece sarısı)
Yeteri kadar susam
HAZIRLANIŞI
Unun ortasına margarin, süt, yoğurt, kabartma tozu koyup un ilave ederek hamur yapın. Biri diğerinden biraz büyük olacak şekilde ikiye ayırın. Yarım saat dinlendirin.
Mermeri unlayarak merdane ile açın. Fırın kabını yağlayın üzerine döşeyin. Yarım cm kalınlığında ortasına iç malzemeden doldurun. Diğer hamuru aynı şekilde malzemenin üzerine döşeyin.
Yumurta sürüp susam serperek fırına verin. Sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış yeşil soğan veya maydanoz
varsa; 1 tatlı kaşığı ince doğranmış kapari
2 adet orta boy salatalık turşusu (çok ince tavla zarı formunda küp doğranmış)
HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki bütün malzemeleri derin bir karıştırma kabının içinde, bir çatal yardımıyla sıkıca harmanlayalım ve bir kasenin içine bastırarak yerleştirelim.
Büyük, yuvarlak bir servis tabağının içine kızarmış ya da kızarmamış ama şekilli kesilmiş tost ekmeklerini dizelim. Tam orta kısmına ufak boy bir kaseyi oturtup, içine de buz dolduralım. Şimdi tereyağı kasesini dolaptan alıp, varsa bir yağ çıkarıcısı yoksa bir çay kaşığının yardımıyla ufak parçalara bölelim. Sonra da bu tereyağını servis tabağının ortasındaki buzların üzerine yerleştirip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »