Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi


MALZEMELER
2,5 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı çam fıstığı,
200 gr kuzu ciğeri,
1 çay bardağı kuşüzümü,
3 çorba kaşığı tereyağı,
4 su bardağı et suyu,
2 adet soğan,
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
yenibahar

HAZIRLANIŞI
Pirinç ayıklanıp ılık suda 20 dakika bırakılır. Fıstık ayıklanır ve üzüm temizlenip 20 dakika suda bekletilir. Ciğer temizlenip fındık büyüklüğünde doğranır. Soğan soyulup incecik kıyılır. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığı biraz pembeleştirilir. Soğan ilave edilerek iyice öldürülür ve ciğer katılıp biraz kavrulur. Et suyu konarak bir taşım kaynatılır ve biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edilir. Pirinç yıkanıp iyice süzülür. İçinde iki çorba kaşığı tereyağı bulunan tencere ateşe konur. Üzerine pirinç dökülür ve yedi-sekiz dakika kavrulur, tuz atılır ve sıcak iç harcı ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp tuzu kontrol edilir. Kapağı kapalı olarak fırına verilir. 15-20 dakika fırında pişirilip alınır ve beş dakika demlendirildikten sonra, dereotu ilave edilip karıştırılır. Pirinç iyi kalite olmalı. Rafine edilmiş pirinçler pişerken yapışmaz. Suyunu iyi ayarlamak lazım; 1 kg pirince 1.2, 2 litre arası su hesaplanmalı. Pilavın lapalaşmasına neden olan pirincin yüzündeki nişaştadır. Nişaştayı gidermek için pirinci çok iyi yıkamak gerekir. Pirincin ne kadar su kaldıracağını iyi bilmek gerekir.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Tunus Salatası


MALZEMELER
1 paket kestane mantarı
2 yaprak marul
2 dal tere
2 dal roka
6-7 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
2 tatlı kaşığı tereyağı
l tatlı kaşığı kuru fesleğen
4-5 adet ince dilim Mihalıç ya da parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI
Kestane mantarlarını yıkayıp, dilimleyin ve teflon tavada erittiğiniz tereyağında soteleyin. Mantarlar ılınınca, iyice yıkayıp doğradığınız mevsim yeşilliklerini, dilimlediğiniz zeytinleri, peynirleri ve fesleğeni de katarak, birlikte harmanlayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon, tuz, sirke, hardal ve toz şekeri iyice karıştırarak sosu hazırlayın ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Turçinik


MALZEMELER
4 adet patlıcan
6 adet domates
4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 adet küp şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Diğer taraftan sıvı yağın içinde doğradığınız biberleri öldürün ve içine küp küp doğradığınız domatesleri, dövdüğünüz sarımsağı, sirkeyi, tuzu, kırmızı biberi ve şekeri ilave edin. Domatesler suyunu fazla çekmeden ve fazlaca ölmeden ateşin altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz bu sosu küp küp doğradığınız patlıcanların üzerine dökün ve karıştırın. Ilık olarak veya soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Türk Kahveli Muhallebi


MALZEMELER
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
100-150 gr çikolata
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
Süslemek için gerekli olan malzemeler:
1 çay bardağı Hindistan cevizi
7-8 adet yuvarlak çikolata (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye koyulan süte, çikolata ve kahveyi ilave ederek kaynatalım. Diğer tarafta bir kasede pirinç ununu ve nişastayı bir çay bardağı su ile iyice ezelim, sulandıralım. İçine biraz da kaynak olan sütten katıp karıştıralım ve azar azar kaynamakta olan kahveli sütün üzerine ilave edelim. Bu arada devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar yani koyulaşana kadar pişirelim. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp, kaselere paylaştıralım. İyice soğuyunca üzerine Hindistan cevizi serpip, ortasına yuvarlak çikolatalardan birer tane koyarak süsleyelim. Sonra servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Türk Kahvesi


MALZEMELER
1.5 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı kahve
1 kahve fincanı su

1 kişilik

HAZIRLANIŞI
Cezveye kahve ve şekeri koyun. Suyu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte yüzeyindeki köpük hafif çe kabarıncaya kadar bekletin. Köpüklü kısmını fincana dökün.
Cezveyi yeniden ateşe koyup kaynayınca fincana boşaltın. Sıcak servis yapın.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [52/57] Önceki 50 51 52 53 54 Sonraki