MALZEMELER
1-1,5 kg.lık bütün bonfile
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce bütün bonfileyi derin bir kaba yerleştirip üzerine soya sosu boşaltın ve çevire çevire, 2-3 saat marine edin yani bekletelim.
Öte yandan büyük bir tencerede zeytinyağını kızdıralım. Eti soya sosuyla beraber tencerenin içine koyup, üzerine karabiberi serpiştirelim. Sonra da sık sık çevirerek, yüksek ısılı ateşte 5-6 dakika kadar kızartalım, altını kapatalım.
Sonra da eti aynı tencereyle alıp, 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim. Tabii ki tencerenin sapları çelik olmalı ki fırında yanmasın. Böyle bir tencereniz yoksa eti bir tepsiye aktarıp, öyle fırına verelim. Yaklaşık 40-45 dakika pişirip, fırından çıkaralım.
Şimdi de sosu hazırlamak için derin ve ufak bir tencereye, tereyağını koyup, erir erimez dövülmüş sarmısakları ekleyip, 1 dakika kadar kavuralım ve hemen ince kıyılmış taze veya kuru soğanları katarak 2 dakika daha kavuralım. Artık şarap veya sirkeyi ekleyelim. Ocağın ısısı iyice yükseltilip, 1-2 dakika kadar kaynatılıp, alkolü buharlaştıralım. Sonra ocağı orta ısıya getirip, hardal, krema ve pişen rostonun suyundan 1 su bardağı kadar et suyu da ilave edelim. Tuzu serpiştirip, kısık ateşte 7-8 dakika kaynatalım. Ocaktan alıp, varsa bir sosluğa aktaralım.
Öte yandan rostoyu ılınınca 1 cm.lik dilimlere ayırıp, üzerine hazırladığımız sosu gezdirip servis yapalım.
Yanına pilav, salata, püre, makarna çok yakışacaktır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı kek un
1 adet yumurta
50 gram margarin
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistan cevizi
3 dilim ananas
Yarım muz
1/4 mango konservesi
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurta ve margarini birlikte çırpın. Üzerine 1 su bardağı kek ununu ekleyin. Ardından rendelenmiş hindistancevizini ilave edin.
Yarım muzu dilimleyin. Ananas ve mangoyu da iki küp şeker büyüklüğünde dilimleyin. Bu dilimleri de karışıma katın. 20 cm çapında küçük bir kek kalıbını güzelce yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın.
180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa keki fırından alın. 5 dakika kalıpta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 yumurta
1 limon
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tarçın
10-15 adet kiraz
80 gr şamfıstığı
çiğ krema
50 gr badem
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
4 dilim taze ananas (veya kiwi, mango vs.)
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
İçine tarçın,vanilya koyup bir limonun kabuğunu rendelediğiniz sütü kaynatın
Süt ılınırken, diğer bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle, köpüklü bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Karışıma azar azar ılık sütü ilave edin. Bir yandan da çırpma aletiyle karıştırmaya devam edin. Kabı ateşe koyun ve kremayı, daha katı bir hal alıncaya kadar pişirin. Sonra da tamamen soğumaya bırakın.
Kremaya, kar haline gelinceye kadar çırptığınız yumurta akını katın. Karışımı ikiye biri daha az diğeri daha çok olacak şekilde ikiye ayırını. Az olanına kremayı ve mikserden geçirilmiş şamfıstıklarını ilave edin. İki karışımı,birbirlerine karıştırmadan buzlukta dondurun.
Servis esnasında iki tür kremayı top haline getirin, buzdolabında soğuttuğunuz kupalara koyun ve küçük doğranmış ananasları ( mangoları, kiwileri..) ilave edin. Bunu kirazlarla süsleyip, üzerlerine ince badem serpip servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket çilekli jöle
Yarım paket portakallı jöle
3 su bardağı çilek
2 adet portakal
3 adet muz
3 adet kivi
HAZIRLANIŞI
Meyveleri yıkayın. Portakalların kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Çilekleri ikiye bölün.
Çilek jölesini 1 bardak sıcak suda eritin, sonra 1 bardak soğuk suyu ilave edip, karıştırın. Jöleden 2 parmak kadar cam kaseye döküp çilekleri sıralayın. Jölenin donması için buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Portakal jölesini de hazırlayın ve dolaptan çıkarttığınız, donmuş çilekli jölenin üzerine önce portakal dilimlerini yerleştirin, sonra hazırladığınız portakal jölesini üstüne dökün. Donması için tekrar dolapta 30 dakika bekletin. Kalan çilekleri portakallı jölenin üzerine dizip ayırdığımız çilek jölesini üstüne dökün. 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra jöleyi ters çevirin. Muz ve kivileri dilimleyerek tabağın kenarına süs yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı un
2 su bardağı süt yüzü kaymağı
3 su bardağı inek ya da medek sütü
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kuymak tavasına tereyağını koyun.
Yağ eriyince unu ekleyip, un hafifçe pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla kavurun.
Un hafif pembeleştiğinde süt yüzü kuymağı ve sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
Kuymak kendini iyice toparladığında içindeki yağı üzerine toplayın. Buna kuymağın yağı kusması derler.
İşte o zaman birkaç dakika daha kaynatın ve altını söndürün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »