MALZEMELER
8 adet patlıcan
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı tahin
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyin. Çatalla delerek yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edebilirsiniz. Çatal kolay batıyorsa patlıcan pişmiştir. Kabuklarını soyup, kararmasın diye limonlu suda bekletin.
Çukur bir kapta tahin, 1 çay bardağı su, limon suyu, dövülmüş sarmısak, pul biber, kıyılmış maydanoz ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosun içine önce patlıcanları doğrayın, sonra çatalla iyice ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ dökün. Kırmızı biberle süsledikten sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Ekmek için malzeme:10 gr su
50 gr margarin
75 gr un
5 yumurta
Sosun malzemesi:100 gr tahin
30 gr pekmez
HAZIRLANIŞI
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta ve margarini karıştırın. Bir miktar kaynatıp ateşten alın.
Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin. Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın.
Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin. Koyu olursa suyla açabilirsiniz. Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 adet yufka
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yufka serildikten sonra ceviz ve pudra şekeri hariç tüm malzemeler karıştırılıp harç hazırlanır yufkanın üzerine sürülür. Yufka rulo yapılıp 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesilir üzerine tekrar harç sürülür ve 175° fırında 20 dakikada pişer çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kg koyun eti
12 Adet baklava yufkası
1 küçük havuç
1 paket margarin
1 küçük kutu konserve bezelye
2 baş soğan
1 demet maydanoz
2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası)
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün. Fındık büyüklüğünde doğranmış ete katın. Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın. Biraz karıştırın. Az su koyup pişirin. Etin pişmesine yakın rende havucu, yikanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Etler iyice pişince soğumaya alın. Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun. Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin. Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Bir yufka koyun üzerine, onu da yağlayalın. Iki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun. Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın. Yağlı tepsiye koyun, üzerlerini yağlayın. Orta fınnda kızarıp kabarınca servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg hazır yufka
Etli harç için;
500 gr kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1yemek kaşığı salça
500 gr bezelye (konserve ya da dondurulmuş)
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
Börek sosu için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Üzeri için ;
2 adet yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayın, bir tencereye alın. Tereyağını, salçayı ve etleri koyup, orta ateşte çevire çevire 5-10 dakika kadar soteleyin.
Üzerini suyla yüzleyip, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı, pişmeye bırakın. Etler pişerken, bezelyeleri hazırlayın. Eğer dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayıp, süzün. Tercihiniz konserveden yanaysa, sadece suyunu süzmek yeterli. Dereotunu bol suda yıkayıp, yapraklarını ayırın ve doğrayın. Yufkaları 4 eşit parçaya ayırın.
Pişen etlerin (varsa) suyunu süzüp, çatalla etler lif lif oluncaya dek ezin. Tuzunu, karabiberini, bezelyeleri ve dereotunu katıp, karıştırın.
Her yufka parçasının üzerine sostan gezdirin, sonra 2 yemek kaşığı etli harçtan koyarak, dikdörtgen biçiminde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta sıcaklıkta kızarıncaya dek pişirin. (sahura dek, börekleri buzdolabında ya da buzlukta bekletebilirsiniz. Yumurta sarısı fırına verilirken sürülmelidir.)
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »