Tosun Böreği


MALZEMELER
1 Kase Haşlanmış Mercimek
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
125 gr Margarin
2 Çorba Kaşığı Haşhaş
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Üzerine:
1 Çay Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un


HAZIRLANIŞI
Mercimeği yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda sote edin.Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.
Bu arada hamuru hazırlayın.Bunun için sıvı yağı,ılık su ve kabartma tozuyla karıştırın.Azar azar un ilave edin.Yumuşak bir hamur yapın.15 dk dinlendirin.Küçük bezeler koparın.Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın.
Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın.Yufkaya sürün.Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin.Kesilen parçaları kıvırıp,buzdolabına alın.10 dk. bekletin.
Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın.15 cmlik kareler halinde kesin.Ortalarına mercimekli içten koyun.Ek yerleri tepsiye gelecek şekilde boylamasına ikiye katlayın.Yumurta sarısını çırpın.Yufkaların üstüne sürün.Haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının Notu:Haşhaşın ayrı bir lezzet kattığı tosun böreği,bayramlarda Kütahya?da misafirlere ikram edilir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Tosuncuk Böreği


MALZEMELER
2 adet yufka
6 yemek kaşığı beyaz peynir (rendelenmiş)

Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
2 adet yufkayı tezgaha serin. Ortasından kesip, yufkaları üst üste koyun. 2 parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Her şeridin iki ucuna birer tatlı kaşığı beyaz peynir yerleştirin. İki ucu da rulo yaparak ortada birleştirin. Bütün yufkaları aynı şekilde sarın. Kızgın yağda börekleri kızartın. Ayranla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Toyga Çorbası


MALZEMELER
1/3 su bardağı nohut
Yarım bardak dövme
5 bardak su
3 çorba kaşığı un
1.5 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Yeterince tuz

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Nohut ve dövmeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin.
Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Trabzon Lavaşı


MALZEMELER
Yarım paket lavaş
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı peynir
2 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Sadece Trabzon?a özgü bir sahurluktur peynirli lavaş? İlçelerinde bile bilinmez. Ancak Trabzonlu ister memleketinde, ister gurbette olsun, lavaşsız sahur yapmaz.

Lavaş, Trabzon?da ekmek fırınlarının hazırladığı bir tür kuru yufka. Dikdörtgen biçiminde açılan bu yufka, fırınlanıyor, kızarıyor. Yıl boyu da bozulmadan saklanabiliyor.

Kullanacağınız lavaşı iri parçalara kırıp, yarısını ayırın. Geniş teflon bir tavaya yayın.(Bakır tavası olanlara sözümüz yok, tabii ki onu kullanabilirler). Peyniri (yöresel peynirler dışında ağız tadınıza uygun herhangi bir peynir olabilir, ısı görünce uzanan peynirler tercih edilir) üzerine eşit olarak dağıtın. Kalan lavaşlarla üstünü kapatın ve tuzlu kaynar suyu tüm lavaşları ıslatacak biçimde, üzerlerine gezdirin. Tavanın kapağını kapatarak, 5 dakika kadar demlendirin. Kapağı bastırarak, kenarından suyunu süzdürün. Tereyağını eritip lavaşa karıştırın ve sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tramisu


MALZEMELER
3 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 adet vanilin
1 adet labne peyniri
2 su bardağı süt

Sosu için :

2 çorba kaşığı likör
2 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı şeker
1 adet altın kek

HAZIRLANIŞI
Sosun hazırlanışı :

2 bardak kaynatılmış suyu bir kabın içine koyunuz. İçine 2 tatlı kaşığı nescafe,2 çorba kaşığı likör, 2 çorba kaşığı şeker koyup, karıştırıp soğutmaya alınız.

Kremanın hazırlanışı:

Bir tencerenin içerisine 3 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 1 adet vanilin, 2 bardak süt ve 4 çorba kaşığı şekeri ekleyip, mikserde karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip tekrar mikserde karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosla kekin her iki bölümünüde iyice ıslatın. Kekin alt tarafını ıslattıktan sonra hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökün. Islatmış olduğunuz kekin üst tarafını da üzerine ekleyin. Kremanın diğer yarısını da üzerine dökün. Kremayı iyice yaydıktan sonra üzerine nesquik serpiştirip soğutmaya alın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [49/57] Önceki 47 48 49 50 51 Sonraki