MALZEMELER
1 adet yumurta
1 kutu mısır konservesi
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
1 adet (orta boy kutu) ton balığı konservesi
6 dilim tost ekmeği ya da beyaz ekmek dilimleri
HAZIRLANIŞI
Ton balığı ve mısırın fazla yağını ve suyunu süzerek karıştıralım. Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım. Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla keselim. Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürelim.dilimleri bölerek üçgenler elde edelim. Bir tavaya sıvı yağı alalım. Orta ateşte hafifçe kızdığında ekmek dilimlerini tavaya alalım.altın rengi aldığında spatulayla tavadan alalım. Bir havlunun üzerine çıkararak fazla yağların süzülmesini sağlayalım. Diğer üçgenlerede aynı işlemi uygulayarak servis yapalım.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kutu Ton Balığı Konservesi
1 Kutu Mısır Konservesi
1 Çorba Kaşığı Maydanoz
1 Adet Yumurta
6 Dilim Tost Ekmeği veya Beyaz Ekmek Dilimleri
1/3 Su Bardağı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Ton balığı ve mısırın fazla yağ ve sularını süzüp, karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyip, karıştırın. Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyle kesin. Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürün. Dilimleri bölerek üçgenler elde edin.
Bir tavaya sıvı yağı alın. Kızgın tavaya ekmekleri alın. Ekmekler altın rengi aldığında spatulayla tavadan alın. Bir mutfak havlusunun üzerine çıkartın. Fazla yağlarının süzülmesini sağlayın. Geri kalan üçgenlere de aynı işlemi uygulayıp, servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet orta boy ton balığı konservesi
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı kapari
Ayrıca; 5-6 adet iri boy patates
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını iyice yıkadıktan sonra üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle ve de 1 çay kaşığı kadar da tuz atarak, ocağın üzerine oturtalım. Onlar pişerken bizde bir taraftan sosumuzu hazırlayalım. Derin bir tasın içine suyunu ve yağını süzdürdüğümüz balıkları koyalım. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım.
Şimdi de mayonezi koyup tekrar karıştıralım. Eğer çok katı olduysa 2-3 yemek kaşığı kadar ılık suyu ilave edebilirsiniz. Bir kenara koyun dursun. Şimdi patateslere bakalım. Ama sakın dağılmasın, dikkat edelim. Sonra süzdürüp, kabuklarını soyalım ve bir kesme tahtası üzerinde bir parmak kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde dilimleyelim.
Öte yandan bir servis tabağını önümüze alalım. Her yuvarlak patates diliminin üzerine sanki ekmeğe yağ sürer gibi ama biraz kalın tabaka şeklinde mayonezli ton karışımını sürelim. Üzerine 3-4 adet kapariyi oturtalım. Hatta bir maydanoz yaprağını da ?kuş? gibi konduralım. Üzerlerine isterseniz bir kürdan bile takabilirsiniz. Hadi şimdi servis zamanı.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet büyük boy ton balığı konservesi
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
Yarım demet dereotu (çok incecik kıyılacak)
1 dal taze yeşil soğanın yeşil kısmı (çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca 2 paket mısır cipsi veya ince kurutulmuş ekmek dilimleri
HAZIRLANIŞI
Önce tonbalığının suyunu iyice süzdürüp, derin bir kasenin içine alalım. Üzerine mayonez ve hardalla beraber çok ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyip, karıştıralım. En son olarak toz ve karabiberi ilave edip, iyice harmanlayalım. Şimdi mısır cipsi veya kuru ekmek dilimlerini yuvarlak ve büyük bir servis tabağına yayalım. Ortasına ise şık bir kaseye boşalttığımız dip sosumuzu yerleştirip servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir
1 Kutu Krem Şanti
1 Su Bardağından Biraz Fazla Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
Yeterince Tuz
HAZIRLANIŞI
4 adet yufkayı küçük parçalar halinde kesin.Kestiğiniz tüm yufkaları kenarları dışarıda kalacak şekilde küçük ve derin kaselere yerleştirin.Kaselerdeki yufkaların ortasına rendelenmiş kaşar peynirinden eşit miktarlarda serpin.
1 kutu krem şantiyi,1 su bardağından biraz fazla sütle birlikte derin bir tencerede kaynatın.Kaynayan malzemeye 1 çay bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyin.Bir miktar ayırın.Karışımı yufkaların üzerine dökün.İçeri dolan yufkaların kenarlarını içine doğru katlayın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »