MALZEMELER
Taze fasulye, tuz, sarımsak
HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet bonfile
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
100 gr. taze fasulye
1 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Yağsız tavada bonfilelerin iki tarafını çok az pişirin. Etleri kenara alın.
Tavada kalan suya soğanı doğrayın. İçine hardal, yağ, tuz ve karabiberi ekleyin. 5 dakika sote edin. Bonfileleri içine atın. 2 dakika iki tarafını da pişirin. Yeşil fasulyeleri temizleyip, tuzlu suda haşlayın. Kırmızı biberleri halka halka kesin. Fasulye demetlerine halka biberleri geçirin.
Etleri tabaklara alınca fasulye demetleriyle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 tavuk budu
1 kg taze iç bezelye
3 soğan
3 domates
2 sivri biber
8-9 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını temizleyin, yıkayın, tuz ve biberle ovalayın. Bir tencerede kızdıracağınız 3 kaşık sıvıyağda butları çevirerek her iki taraflarını iyice kızartın ve bekletin.
Bezelyenin içlerini ayıklayın. Soğanları ince ince kıyın, domatesleri ufak küpler halinde kesin ve sivri biberleri de küçük küçük doğrayın.Büyük bir tencerenin içinde kalan yağı kızdırıp, soğan ve biberleri hafif pembeleştirin. Domatesleri ekleyerek birlikte 2-3 dakika çevirin.
Tavuk butlarını, bezelyeleri ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin ve kaynayınca ateşi kısın. Tavuk eti ve bezelyeleri 45-50 dakika kadar pişirin.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kabak
sarmısak
yoğurt
zeytinyağ
dereotu
HAZIRLANIŞI
Küçük taze kabaklar soymadan haşlanır. Haşlanan kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür, üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine has zeytinyağı gezdirilir. Bir demet dereotu ile süslenir.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr kıyma
250 gr dilim kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
Yarım kahve fincanı su
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı iki parçaya bölün. Birinci iç yumağı yağlı kağıt üzerine serin. Dilim kaşar peyniri üzerine dizin. İkinci yumağı da peynirlerin üzerine yerleştirin.
Bıçağınızı ıslatarak istenilen şekilde kesin. Teflon tavada fırın ızgarasında pişirin. Üzerine istenirse ketçap ve mayonez gezdirin. Servis tabağına aldıktan sonra servise sunun.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »