MALZEMELER
4 adet yufka
3 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağı
1 yemek kaşığı susam
Harç İçin;
1 kg. ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp, süzün. Tuzla ovun. Fazla suyunu sıkın.
Soğanı yağda pembeleştirin. Ispanakları ekleyip, 10 dakika kavurun. Altını kapatın. Tahini, pul biberi, karabiberi katıp, karıştırın. Kenarda bekletin.
Tepsiyi yağlayın.
Yufkaları tezgaha serin. Ortasından keserek, yarım ay şekline getirin. Yumurtayı, yoğurdu ve sıvıyağı çırparak, sosu hazırlayın.
İkiye böldüğünüz yufkanın üzerine sosu sürün. Ispanağı yufkanın düz tarafına ince bir şekilde yayın. Rulo yapın. Hazırladığınız 2 adet ruloyu tepsiye koyun.
Üzerlerine sosu sürün. Susamla süsleyin.
175 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı kakao
İçi için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Krebi yapmak için; derin bir karıştırma kabının içine önce yumurtaları kıralım. Sütü ve toz şekeri hemen ekleyip, bir mikser yardımıyla en az 3-4 dakika kadar iyice çırpalım içine un, tahin ve kakaoyu ekleyip yine mikserin orta devriyle 2-3 dakika daha çırpalım. Zaten güzel krep yapmanın ya da krebi tam kıvamında tutturmanın birinci şartı hamurun çok sıkı bir şekilde çırpılması.
Şimdi de ikinci püf noktamız olan dinlendirme safasına gelelim. Ayran kıvamındaki krep hamurumuzu en az 20 dakika kadar bekletelim. Bu arada iç harcı için; poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle yine mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpıp, epeyce katı kıvamda bir krem şanti elde edelim. Artık krepleri yapmak üzere, ideal olan 15-16 cm çapındaki bir teflon tavayı ya da biraz daha büyükçe bir teflon tavaya fındık kadar tereyağ veya margarin koyalım, erir erimez bir kahve fincanı dolusu krep hamurunu tavaya çok yakın bir mesafeden içine dökelim ve hemen tavayı sallayarak krep hamurunun yayılmasına yardımcı olalım. 1-2 dakika sonra hamurun üzeri göz göz iğnelenmeye yani krepin altı pişmeye başlayacaktır. Düz bir mutfak küreği, spatula yardımıyla, altı pişen, bu yüzden de tavaya artık yapışmayan krebi ters çevirip, altüst edelim 4-5 dakika ikinci yüzünün pişmesini bekleyip, tavadan alalım. Diğer krep hamurlarını tavaya dökmeden önce mutlaka tavayı yağlayalım.
Bu şekilde hazırlanan kreplerin içine iyice katılaşmış krem şantiyi koyalım. Varsa muz dilimlerini de kremanın üzerine yerleştirip, rulo yapalım. Artık servise alabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet küçük karnabahar
1 çay bardağı tahin
2 diş sarmısak
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz,
Süslemek için;
Kırmızı pul biber
Kiraz domatesler
Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Karnabaharın sapını ve yan yapraklarını kesip, yıkayın. Çiçeklerini ayırın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Şimdi tahinli sosu hazırlayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Ezilmiş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyip, çırpın. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini servis tabağına alın. Üzerine tahinli sosu gezdirin. Kiraz domatesler, pul biber ve maydanozla süsleyip, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gr margarin
2 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya.
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin. Yumurta, şeker, vanilya, yoğurt, tahin ve erimiş yağı sırayla çırpın. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek çırpın. Yağlanmış tepsiye elde ettiginiz hamuru dökün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(çabuk pişen bir kek, bıçak batırıp piştiğini anlayın.) Kek piştikten sonra üzerine tahin sürün ve toz şeker serpin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2.5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Tahin
1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
3 Adet Yumurta
HAZIRLANIŞI
2 çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı tozşekeri küçük bir kasede karıştırın. Kalan malzemeyi mikserle pütürsüz olacak şekilde karıştırıp yağlanmış kalıba dökün. Tahinli şekeri şekilli olarak kek hamurunun üzerine gezdirin. Kek piştikten sonra oluşan bu çizgilerden kesmek daha kolay olacaktır.
Keki soğuk fırına yerleştirin. Orta ısıya ayarlayıp 20-25 dakika pişirin.
Not: Bu keki pişirirken fırının soğuk olmasına özellikle dikkat edin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »