Tavuklu İç Pilav


MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
3 bardak pirinç
3 yemek kaşığı margarin
3 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı dolmalık üzüm
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. Sonra da sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Tavuğu yıkayıp, temizleyin ve tencereye yerleştirin. 6 bardak su ekleyip 20 dakika haşlayın. Haşladığınız tavuğu sudan çıkardıktan sonra derisini ve kemiklerini çıkarın. Tavuk etlerini iri parçalara ayırıp bekletin. Tavuk suyunu dökmeyin.
Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci, kavrulan soğanlara ekleyip 10 dakika daha pirinçle birlikte karıştırarak, kavurun. Daha sonra pirince kesmeşeker, yenibahar, karabiber, tuz, kavrulmuş üzüm ve fıstığı ekledikten sonra, 5 bardak tavuk suyu ilave edin. Pilav kaynayana kadar harlı ateşte pişirin. Sonra altını kısabilirsiniz. Pilav soğuduktan sonra içine tavuk etlerini de ekleyerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuklu İspanyol Salatası


MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı susam
10 adet çeri domates
1 paket akdeniz yeşilliği
2 sap dereotu
1 yemek kaşığı soya sosu

HAZIRLANIŞI
Yeşillikleri yıkayıp süzün. Tavuk göğüsünü uzun ve ince kesin ve tavaya koyarak, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip tavuğu kavurun. 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyin. Tavuğu tavadan alın ve kalan yağa susamı atıp pembeleştirin.
Yeşillikleri salata tabağına yerleştirin. Kızartığınız tavukları, yeşilliklerin üstüne koyun ve kavurduğunuz susamı serpiştirin.
Zeytinyağ, sirkeyi çırpın ve salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuklu Kadayıf Dolması (6 Kişilik)


MALZEMELER
300 gr Tel Kadayıf
1/2 Tavuk Göğsü
4 Yemek Kaşığı İrmik
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Süt
ŞERBET MALZEMESİ
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.
Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın. Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın. Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızartın.
Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın. Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabağına alarak servis yapın.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Tavuklu Karnıyarık


MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs eti
6 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Tavuklu kebap


MALZEMELER
(Yemek altı kişi içindir)
2 adet kemiksiz gögüs eti kuşbaşı doğranmış
5 adet iri boy patlıcan
3 adet patates kuşbaşı doğranmış
3 adet domates kuşbaşı doğranmış
Tuz
Karabiber
Bir kaşık margarin
Sıvı yağ
Kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde uzun olarak doğrayın. Biraz tuz serperek kısa bir süre bekletin. Daha sonra yıkayın ve sıvı yağda kızartın. Kuşbaşı patatesleri de kızartın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yağda kavurun. Ardından doğranmış domatesleri de kavurun tuz ve biber ekleyin. Patates, tavuk ve domatesi karıştırın patlıcanları bir kasenin içine çapraz bir şekilde yerleştirin içine tavuklu harçtan koyup patlıcanları kapatın ve tepsiye kaseyi ters çevirin. Üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Tepsiye az salçalı su ilave ederek kaşarlar kızarana kadar pişirin...

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [22/57] Önceki 20 21 22 23 24 Sonraki