MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
8 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin
2 bardak pirinç
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık ve tuzlu suda bekletin.
Etleri yıkayıp, tencereye koyun. Soğanları bütün bırakın, büyükse ikiye bölün. Tuzu, karabiberi ve pul biberi atın. Margarinle birlikte eti iyice karıştırın.
Tencereyi ters çevirerek, kendinden büyük bir tepsinin ortasına koyun. Üzerine ağırlık oturtun (içi su dolu bir tencere olabilir). Su koymadan pişirin.
90 dakika sonra yıkanıp, süzülmüş pirinçleri tepsinin ortasındaki tencerenin etrafına yerleştirin. Üzerine 2 bardak su koyup, pişirin. Arada bir tepsideki pirinçleri karıştırın.
Pirinçler pişince, ortadaki tencereyi alın. Etleri kenarlarındaki pirinçlerle servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı et
1 kg arpacık soğanı
1 kg pirinç
1 adet havuç
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 ½ çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağının 3/2’sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin. Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin. Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun. Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişen yemeğin suyunu süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın. Pirinçleri suya atın. . Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
DOLMA İÇİ İÇİN 1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Fındık İçi
1/2 Su Bardağı Fıstık İçi
3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam
4 Çorba Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Hurma
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
200 gr. Kaymak
SOSU İÇİN 1/2 Su Bardağı Pekmez
100 gr. Muşmula
1 Çay Bardağı Su
BİLİNA İÇİN 2 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yumurta
6 Çorba Kaşığı Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin.
Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin.
Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın. Sosunu ilave ederek servis yapın.
SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞUMuşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün. Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. kıyma (yağsız)
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
1 adet yumurta
5 bardak un
Tuz
Çorba sosu için;
1 bardak haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
10 bardak su
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Hamuru için; unu bir tepsiye koyun. Ortasını havuz gibi açıp, içine yumurtayı ekleyin. Yavaş yavaş su karıştırarak, çok sert bir hamur tutun. Kenarda bekletin (üstünü kağıt havlu ile kapatabilirsiniz).
1 adet kuru soğanı zar şeklinde doğrayın. Üzerine tuz ve karabiber atın. Soğanı ovup, içine kıymayı karıştırıp, kenarda bekletin.
Çorbanın sosunu yapmak için; büyük bir tencereye yağ koyun. Biber ve domates salçasını ekleyin. 2 dakika karıştırıp, üzerine su ilave edin (et suyu çok daha lezzetli olur). Tuz, karabiber ve nane katın. Haşlanmış nohutları da atıp 10 dakika kaynatın.
Hazırladığınık hamurdan avucunuzun büyüklüğünde beze yapın. Yaptığınız bezeyi un yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açın. Ufak kareler kesip, kıyma koyarak üçgen şeklinde katlayın. İki kenarından sıkıştırıp bir tepsiye biriktirin. Kaynamakta olan çorbanın içine atıp, 10 dakika hep beraber kaynatın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
soğan
kıyma
yoğurt
tereyağ
1/2 kg un
karabiber
kırmızı biber
1 adet yumurta
tuz
HAZIRLANIŞI
Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun. Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin. Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün. Soğanı kıymanın içine rendeleyin, karabiber ve bir miktar tuz koyun. Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin. Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın. Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın. Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »