MALZEMELER
Yarım paket tereyağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 su bardağı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun.
4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu (ya da et suyu, tavuk suyu bulyon kullanın)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
7-8 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rende parmesan peyniri veya aynı ölçüde eski kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye tereyağı koyalım. Erir erimez ince kıyılmış soğanları içine aktaralım ve 2-3 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım. Üzerine unu serpiştirip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üzerine et suyunu ve sütü ekleyip, kaynamaya bırakalım. Ama sık sık karıştırmayı da ihmal etmeyelim ki çorba topaklanmasın. Kaynamaya başlayınca tuzla karabiberi de katalım ve 8-10 dakika kadar kaynatıp, ocaktan alalım.
Öte yandan bayat ekmek dilimlerinin üzerine eşit oranda peyniri paylaştıralım. Fırın ızgarasını 175 dereceye ayarlayıp, ekmekleri koyalım. Peynirler iyice eriyinceye kadar 5-7 dakika tutalım. Sonra da tabaklara boşalttığımız çorbaların tam ortasına oturtup, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1+3/4 bardak süt
1 çorba kaşığı toz şeker
200 gr bayat ekmek içi
şerbeti için:
1 bardak su
1 bardak tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bayat ekmeklerin kabuklarını kesin ve çıkarın. Kalanı parmak büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerine sütü dökün. 25-30 dakika bir kenarda bekeltin. Sütü çektikten sonra ekmeği bulamaç yapın. İçine şekeri, tereyağını ve yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. İçi yağlanmış bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında dökün. Orta derece ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. kabaran yeri olursa bıçak batırarak indirin. Tatlı fırındayken ocakta şerbeti hazırlayın. bunun için şeker ve suyu kaynatın. ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ateşten alın ve fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Kare dilimleyip servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
5 çorba kaşığı tereyağ
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra üzerini örteecek kadar su koyup hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin, azar azar kaynar et suyu ilâve ederek, süzgeçten geçirin. Yağ ile unu 1-2 dakika kavurup et suyu ile beraber süzgeçten geçirilmiş mercimeği ilave edin. Tuz, biber koyup, sürekli karıştırarak on dakika kadar kaynatın. Kızarmış ekmekle servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
3 litre su ya da et suyu
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Bir çorba tenceresinde, tereyağını ve unu pembeleşinceye dek, tahta kaşıkla ya da telle karıştırarak kavurun. Çorbanın suyunu koyun. Ayıklayıp yıkadığımız mercimekleri ve pirinçleri katın. Soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak çorbanın suyuna bırakın. Karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya dek pişirin.
Çorbayı ya tel süzgeçten geçirin ya da el blenderiyle iyice ezin. Tuzunu ekip, pul biber ve nane serpin. Bir taşım daha kaynatın. Çorba kaselerinin yanına birer dilim limon koyarak, çorbayı servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »