MALZEMELER
100 gram yağsız kuzu kıyması
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı bulgur
1 adet yumurta
2 su bardağı kemik suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
100 gram yağsız kuzu kıyması, tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı bulgur ve 1 adet yumurtayı yoğurun. Hamur kıvamına getirin. Ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak uzatın. 2 su bardağı kemik suyuna 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edin. Tencerede kaynatın.
Köfteleri de birer birer tencereye atın. Köfteler piştikten sonra, tereyağını tavada eritin, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve naneyi tavaya ekleyin. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerinde bu sosu gezdirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Not: Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 tutam tuz
İçi için:
2 su bardağı lor peyniri
1 su bardağı toz şeker
Üstü için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Margarin, yoğurt, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. 3 bardak un ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamurdan iki eşit beze yapın. Tart kalıbına bezenin birini yayın. Toz şeker ve lor peynirini karıştırıp içine koyun. Diğer bezeyi açarak tartın üstüne yayın. Kurdanla tartı 15 yerinden delin. Ayırdığınız hamuru açıp küçük kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Şekilli hamuru tartın üstüne sıralayın. 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Tart ılıkken pudra şekeriyle süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Makarna
Ketçap
Margarin
1 Çarliston Biber
1 Domates
HAZIRLANIŞI
Makarnayı haşlayıp süzün. Makarnayı haşlarken, lapalaşmadan ocaktan alıp soğuk suda bir süre bekletmeye dikkat edin. Unutmayın, çocuklar lapamsı yiyecekleri sevmezler.
Soğuk suda bekletip süzdüğünüz makarnayı margarini katarak ocakta ısınana kadar tutun.
Bir tabağa alarak çatalla kardan adama benzer bir şekil verin. Domatesler yardımıyla eldiven, ketçap yardımıyla da kaşkol yapın. Yüzünü zeytin, biber ve domates yardımıyla şekillendirin ve vakit kaybetmeden servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
KREM PATISSERI İÇİN
5 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Kahve Fincanı Un
1 Kahve Fincanı Nişasta
3 Yumurta
1 Paket Vanilya
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
Çiğ Krema
2 Paket
Çikolata
HAZIRLANIŞI
PATISSERININ HAZIRLANIŞISütü bir tencerede kaynatın. Çukur bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırparak kabartın. Vanilya ekleyerek tekrar çırpın. Kaynamış 1 bardak sütü, unu ve nişastayı ilave ederek yeniden çırpın.
Geri kalan sütü karışıma ilave edin. Karışımı bir kaba boşaltın. Ateşin üzerine 2/3?si su dolu bir tencere koyup kabınızı üzerine oturtun. Karışımınız ağırlaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya 3 çorba kaşığı margarin koyarak mikserle karıştırın.
ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI Çiğ kremayı bir tencereye koyun. Ocakta kaynadıktan sonra çikolataları içine atarak eritin. Kıvama gelince altını kapatın. Soğuması için bir kenara ayırın.
PROFİTEROLÜN HAZIRLANIŞISoğuyan krem pafisseriyi bir tabağa alın. Süpermen şekli vererek üzerine çikolata sosu dökün. Badem ezmesiyle Süpermen arması, eldiven ve ayakkabı şekilleri hazırlayarak gıda boyasına batırın. Profiterolü bunlarla süsleyerek soğutun ve çocuğunuza servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 kişilik
5 su bardağı tavuk suyu
az tuz
1 ½ kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
½ su bardağı taze krema
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağı eritin. Unu ekleyip orta ateşte 3 dakika kavurup ateşten alın. Tavuk suyunu bir tencereye koyun ve yarı miktarı kalıncaya kadar kaynatın ve unlu karışıma ilave edip iyice karıştırın. Tuzu ve kremayı da ekledikten sonra orta ateşte karıştırarak 10 dakika kaynatıp ateşten alın. Süzün.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »