MALZEMELER
1 kangal sucuk
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 fincan zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın. İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.
Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine zeytinyağı sürün. Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin.
Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin. Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 çorba kasığı tarhana
200 gram sucuk
1 çorba kasığı salça
1 çay bardağı mısırözü yağı
7-8 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Üzerine rendelenmiş kasar peyniri
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağı alın. Küçük doğranmış sucukları ekleyip kavurun. Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin.
Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ekleyin. Salça da ilave edip, koyulastırın.
Kısık ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
yumurta
sucuk
margarin
HAZIRLANIŞI
Eridiğinde tavanın yüzeyini kaplayacak kadar margarin tavada ısıtılır. Sucuk dilimleri ve yumurtalar yağ fazla kızmadan tavaya atılır. Yumurtalar arzu edilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4-6 adet dondurulmuş sudak fileto
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı taze kaşar rendesi
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Önce sudak balıklarına tuz ve karabiber serpiştirelim. Sonra balıkları kaşar rendesine batırıp, her tarafını iyice bulayalım. Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapışmasını sağlayalım.
Öte yandan bir tabağa un serpiştirip bir kasede de yumurtaları çırpalım. Bir taraftan da tavaya yağı aktaralım ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Şimdi de peynire bulanmış balıkları una batırıp, oradan çıkarıp, yumurtanın içine daldırıp, iyice kaplayalım.
Hiç vakit kaybetmeden kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartalım. Serviste yanına haşlanmış patates dilimleri, mayonez veya ?tartar sos? çok yakışır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 kişilik
1 kutu ekşi lahana
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
½ bardak beyaz şarap
3 çorba kaşığı margarin
½ tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı et suyu
baharat torbası için:
4 dal maydanoz
2 diş karanfil
5 adet ardış tanesi
1 yaprak defne
5 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik - tüm bu torba malzemelerini küçük bir tülbentin içine dodurup ağzını sıkıca iplikle bağlayın.
HAZIRLANIŞI
Lahanayı bir süzgece dökün. Üzerine soğuk su akıtıp yıkayın ve süzdürün. Patatesi soyup yıkayın. İnce peynir rendesi ile rendeleyin ve küçük bir kabın içinde beyaz şarapla karıştırıp bekletin. Soğanı soyup piyaz doğrayın. Küçük bir tencereye yağı ve soğanı koyup orta ateşte 3-4 dakika karıştırarak lahanayı ve tuzunu, et suyunu ve baharat torbasını ekleyin, kapağını kapatın. Ağır ateşte 2.5 saat pişirin. Patates ve şarabı da ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp 30 dakika daha pişirip ateşten alarak baharat torbasını çıkararak servis edin. Pişerken gerekirse su ilave edebilirsiniz
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »