MALZEMELER
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patlıcan
6 adet yeşil biber
1 adet küçük karnabahar
2 su bardağı mantar
Kızartmak için:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tozbiber
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri yıkayıp süzün. Kabakları, havuçları, patlıcanları ince ince ve uzunlamasına doğrayıp sütün içinde bekletin.
Karnabaharı 5 dakika haşlayın.
Yumurta, tozbiber ve tuzu çırpın. Bir tabağa un koyun. Sebzeleri önce yumurtalı karışıma, sonra una batırarak kızdırılmış yağda kızartın.
Yoğurt, sarmısak ve dereotunu karıştırın. Sebzelerin yanında servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3/4 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
Yarım kg kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım paket çiğ krema
1 adet orta boy domates
5-6 adet kornişon turşu
Dereotu, tuz
HAZIRLANIŞI
1- Ön hazırlık olarak mantarları boyuna dilimler halinde keselim. Kuru soğanları küçük küçük doğrayalim. Sıvıyağın yarısını tavaya alıp kızdıralım. Kuşbaşı tavuk etlerini tavaya aktarıp kızartalım. Sık sık çevirerek, etlerin etrafı beyaz bir renk alıp yumuşayana dek soteleyelim. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdıralım. Üzerine soğanları katıp hafifçe sarartalım ve mantarları ekleyelim. Mantarları, bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Tuzunu ayarlayıp, mantarların üzerine yarım çorba kaşığı soya sosunu ekleyelim.
2- Ateşten aldığımız soya soslu mantarları sotelenmiş tavuk etleriyle aynı tavada birleştirelim. Bu şekilde 1 dakika daha kavuralım, 1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışıma da etli mantarları ekleyelim. Karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım.
3- En son olarak yarım paket çiğ kremayı ekleyelim. 1-2 kez daha karıştırıp hemen ateşten alalım. Üzerine dilimlenmiş kornişon turşusunu ve domatesi ekleyelim. Sıcak servis yapalım.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg Yerelması
4 Domates
4 Çarliston Biber
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Dilim Kızarmış Ekmek
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın.
Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde edinceye kadar iyice karıştırıp pişirin.
Çarliston biberleri ince ince doğrayın. Kalan margarini tavada eritip biberleri kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak biberlere ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız domates sosuna, beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin. Tuz ve karabiber serperek karıştırın.
Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase yoğurt
4 diş sarmısak
tuz
karabiber
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Önce bir tavaya sıvı yağı, kıymayı, soğanı, karabiberi ve tuzu koyarak iyice kavurun.Daha sonra her yufkayı üçgen şeklinde 6 parçaya keserek içine süt ve yumurtayı karıştırıp serpin. Geniş kenarına kavurulan kıymalardan koyuyoruz ve sigara böreği gibi uzunlamasına sarın, sardığınız yufkayı salyangoz gibi içe kıvırın. Bütün yufkayı aynı şekilde yapıp tepsiye dizin sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına atın. Börek piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt yapıp birer kaşık kadar dökün. En üzerine de yağda kavrulmuş kırmızı biberden serpin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gram margarin
5 bardak un
1 kahve fincanı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
Yarım demet dereotu
Üzerini süslemek için
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Yaş mayayı ılık suda eritin sıvıyağ, toz şeker ve erimiş margarini karıştırın. Yavaş yavaş unu ekledikten sonra hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alın. Aldığınız parçaları kahve tabağı büyüklüğünde açın, içine peynirli harçtan koyup, rulo yapar gibi hamuru şekillendirin. Kenar kısımlarını bastırmayın, üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpiştirin. Fırın tepsisine sıralayın, 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin ve servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »