MALZEMELER
1 litre süt
200 gr şeker
20 gr haşlanmış pirinç
35 gr nişasta
10 gr çam sakızı
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ilave ettikten sonra pirinçlerin pişmesini bekleyin.
Cam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın.
Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Tozşeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı et
10 adet iri patlıcan
3 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları çizgili, yani bir siyah bir beyaz olacak şekilde soyun. Ortadan ikiye kesip tuzlu suda bekletin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Ateşten aldığınız patlıcanların içini kaşıkla oyup bekletin.
Margarini tencerede eritin, kuşbaşı etleri atın. Etler suyunu bırakıp çekince zar şeklinde doğranmış soğanları, karabiber ve tuz atıp kavurun. Üzerine yeşil biber ve domates doğrayıp et yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanların oyulan kısımlarından çıkan parçaları da ilave edip karıştırın.
Oyduğunuz patlıcanların içine, hazırladığınız malzemeden doldurup tepsiye dik olarak dizin. 2 bardak suyun içine salça, şeker ve tuz atın karıştırıp patlıcanların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet orta boy domates (soyulmuş ve dörde bölünmüş)
250 gr. uzun yeşil fasulye (5 cm. uzunlukta kesilmiş ve haşlanmış)
1 küçük yeşil biber (çok ince kıyılmış)
1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış)
1 adet marul veya kıvırcık salata (iri parçalar halinde kesilmiş)
1 diş dövülmüş sarmısak
1 kutu tonbalığı
1 küçük kutu ançüez fileto (varsa)
2 adet lop yumurta (dörde bölünmüş)
Garnitür için kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Domates, fasülye, yeşil biber ve soğanı bir kaseye koyun. Hazırladığınız salata sosunun içine dövülmüş sarmısağı katın, sonra kasedeki malzemenin üzerine dökün. İri parçalar halinde kesilmiş olan marulu veya kıvırcık salatayı bir salata kasesine koyun ve hazırlamış olduğunuz malzemeyi tonbalığıyla birlikte üzerine yerleştirin. Sonra dikkatle karıştırın. Dörde bölünmüş yumurta ile ançüezi salatanın üzerine dizin, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
SOSUN TARİFİAyrı bir kapta sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosu hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 dilim francala ekmeği
l tatlı kaşığı hardal
1 adet kornişon
5 dilim salam
40 gr tereyağ
HAZIRLANIŞI
Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün. Salam dilimlerini de dörde bölün ve ekmeklerin üzerine koyun. Kornişonu küçük halka şeklinde dilimleyin ve salamların üzerine yerleştirip servis yapın.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »