MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Mayonez
Krem peynir
Maydanoz
Sosis
Kapari
HAZIRLANIŞI
Yuvarlak ekmekleri ikiye bölüp, yarım ay şekline getirin.
Üzerlerine mayonez sürün. Krem peynirin içine kıyılmış ince maydanozları karıştırıp, ekmeğin üstünü kaplayın. Haşlanmış sosisleri doğrayıp, yan yana dizin. Kenarlarını kapari ile kapatın.
Dilerseniz nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin;
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak patlıcanı alacalı olarak soyalım ve uzun uzun, boylamasına, yarım santim kalınlığında dilimler halinde keselim.
Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip, acısını alalım. Ya da sütün içinde 15-20 dakika bekletip, acısın alalım.
Bir kağıt havluyla patlıcanların ıslaklığını alıp, içine tuz attığımız una iyice bulayalım ve kızgın yağda kızartalım. Böylece, unlanan patlıcan hiç yağ çekmez.
Yoğurtla iyice karıştırdığımız veya yoğurda buladığımız patlıcanları bir servis tabağına alıp, üzerine sarmısakla pişirdiğimiz domates sosunu dökelim ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet fileto dil balığı (yani kemikleri ve kılçıkları tamamen çıkarılıp, temizlenmiş balık)
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet demir şiş ya da 8 adet ağaç çöp şiş
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fileto çıkarılmış dil balığını uzunlamasına yani boylamasına 4 uzun ve eşit şeritlere bölelim. Sonra da tuz ve karabiber serpiştirelim. Domatesleri ve limonları (kabuğunu soymadan) kuşbaşı et formunda doğrayalım.
İki seçeneğiniz var, ya malzemelerimizi demir şişlerle mangal ateşinde pişireceğiz ya da çöp şişlere takıp tavada kızartacağız. Seçimi size bırakıyorum. Yukarıda malzemelerimizi hazır etmiştik. Bir adet şişe dilbalığı şeridini (spiral) şeklinde kıvırarak geçirelim.
Üzerine bir adet domates ve bir adet limon dilimini takalım. Eğer uzun demir şişleri kullanacaksanız bir sıra daha aynı düzenli dizme işlemini yapın. Derseniz ki ben ahşap çöp şişe dizip, tavada kızartacağım, o zaman bir balık, bir domates, bir limon dizimi yeterli olacaktır.
Mangalı yaktınız ve demir şişlerdeki malzemeleri pişirmeye başladınız. Ya da çöp şişteki malzemeler içi hafif yağlanmış tavada çevirerek kızartalım.
Bu arada tereyağını ufak bir tavada eritelim. İçine ince kıyılmış maydanoz ve tuz, karabiberi ekleyip (eğer isterseniz 2-3 diş sarımsağı da katabilirsiniz) şöyle 2-3 dakika iyice kızartalım. Sonrada servis tabağına dizdiğimiz sebzeli balıkların üzerine gezdirip, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet biber
2 adet taze soğan
3 adet domates
Sıvı yağ
Biber salçası
Tuz
Karabiber
Kekik
1 paket Hindi döner
Yoğurt
Tereyağ
Kırmızı biber
Küp şeklinde kesilmiş ekmek
HAZIRLANIŞI
Biberleri ve soğanı ince ince kesip sıvı yağda 1 kaşık salça ile beraber pembeleşinceye kadar pişirin, üzerine 3 adet rendelenmiş domatesi, tuzu ve dilediğiniz kadar kekik, karabiber ve kırmızı biber ekleyin. Daha sonra Hindi döneri de tavaya ekleyerek 15 dakika pisirin. Küp şeklinde küçük parçalara ayırdığınız ekmekleri kızartın. Bu arada 1.5 kaşık tereyağ içinde kırmızı biber eritin. Ekmeklerin üzerine soslu hindi döneri koyun, üzerine kırmızı biberli
tereyağını dökün, yoğurt ile servis yapın.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı acı sos
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı ketçap
8 kişilik
HAZIRLANIŞI
Kımızı biber, şeker, sirke, ketçap, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın. Tavuklara ince çizikler atarak sosun içinde yarım saat bekletin. Sos ile terbiyelenmiş tavukları ızgarada pişirin. Kalan sosu da üzerine dökerek servis yapın.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »